Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відзначають 74 річницю величної Перемоги

9 травня 2019 - 13:22

В поточному році народні гуляння з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пройшли під гаслом «Не згасне світло Перемоги у віках». Почесні гості поспілкувались із ветеранами та поклали квіти до стели Ордена Перемоги.

Звертаючись до ветеранів, Костянтин Бриль підкреслив, що подвиг ветеранів не можливо оцінити словами, проте варто пам’ятати завжди. 

 - Вже 74 роки поспіль ми з вами відзначаємо День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Наші діди та прадіди врятували світ від коричневої чуми і всі покоління, які після цього живуть, мають пам’ятати героїзм нашої нації. Хочу підкреслити, що жертовність нашого народу у боротьбі за визволення Європи та подвиг українців мали визначну роль у Другій світовій війні. Наш внесок у здобуття перемоги антигітлерівської коаліції над нацизмом неоціненний. І нині ми висловлюємо повагу всім борцям проти нацизму. Сумно, що ветеранів стає все менше. Та вони завжди житимуть в нашій пам’яті та наших серцях. Якщо ми почнемо забувати, то не матимемо права на майбутнє, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

З нагоди свята у парку Перемоги грав духовий оркестр, була організована тематична концертна програма «Шануймо ветеранів» від творчих колективів закладів культури м. Запоріжжя. Працювали майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, тематичні майданчики, виставка робіт народних майстрів, виставка дитячого малюнку, майстер-класи з надання першої медичної допомоги, організовані спільно з ЗОО Товариства Червоного хреста України та навіть спортивні змагання на спортмайданчиках. «Авто-мото клуб «Фаетон» традиційно представив військово-польовий табір (вузол зв'язку для передачі повідомлень, польова кухня, солдати і полонені німці, одягнені у форму часів Другої Світової війни), а також  виставку військової техніки часів Другої Світової війни.

Ветерани та гості заходу могли завітати до польових кухонь та  переглянути художні фільми  у відкритому кінотеатрі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»