Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вдячність за подвиг воїнам-автомобілістам передається із покоління в покоління

8 травня 2019 - 13:35

З нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбувся мітинг біля пам’ятника воїнам-автомобілістам, установленого на в’їзді до Запоріжжя.

У меморіальному заході взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Антонов, директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Марина  Барановська, представники Запорізької районної державної адміністрації, працівники дорожніх та автотранспортних підприємств, Запорізького національного технічного університету, ветерани.

- Воїни-автомобілісти внесли неоціненний вклад у проведення бойових дій. Сьогодні ми вдячні нашим батькам та дідам за їхню мужність та героїзм у боротьбі за мир. Більше 500 тисяч автомобілів були задіяні у Другій світовій війні, а «Катюша» та «полуторка» стали символами нашої перемоги. Після закінчення війни саме автомобільний транспорт відіграв головну роль у відновленні народного господарства країни. Ми ніколи не забудемо про жахливі наслідки війни. І так само не забудуть наші внуки та правнуки, адже ми передаємо нашу вдячність за подвиг солдатам із покоління в покоління. Український народ завжди прагнув миру та добросусідських відносин з іншими народами. Водночас ми завжди готові зі зброєю в руках відстоювати свою незалежність, - звернувся до присутніх Андрій Антонов.

Учасники мітингу  вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника.

Довідково:
Пам'ятний знак воїнам-автомобілістам розташований на в'їзді в місто Запоріжжя з боку траси Харків-Сімферополь. Монумент установлено в 1976 році на честь автомобілістів, які брали участь у військових діях Другої світової війни. Автор проект - ветеран міліції Микола Богда, придумав його за одну ніч. Пам'ятник виконаний у вигляді кам'яної стели, на якій написані слова подяки воїнам. Поруч зі стелою розташований п'єдестал зі спуском, на якому встановлено військовий автомобіль  «ЗІС-5В». Ця легендарна машина брала участь не в одному бою, в тому числі і при форсуванні Дніпра в Запоріжжі. Традиційно напередодні свята працівники Служби автомобільних доріг у Запорізькій області та ДП «Запорізький облавтодор» навели порядок на місці розташування пам’ятника воїнам-автомобілістам.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу