Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приазов’я визначено ключовим місцем для реалізації інвестиційного проекту USAID

6 травня 2019 - 16:20

З метою вивчення проблемних питань, які можна вирішити за допомогою Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України», та формування основних напрямів його реалізації відбулася зустріч консультантів Проекту з представниками облдержадміністрації.

У ході зустрічі заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Вікторія Самусь окреслила основні напрями розвитку малого і середнього підприємництва в області.

Проект USAID «Економічна підтримка Східної України» є довготривалим та реалізується з метою розбудови східноукраїнської економіки для залучення інвестицій та розвитку підприємництва.

- В області реалізується значна кількість проектів міжнародної технічної допомоги і нам необхідно забезпечити інформаційну координацію щодо розподілу напрямків діяльності проектів для забезпечення синергетичного ефекту від їх реалізації - наголосив начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньої економічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко.

Під час зустрічі директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислав Мороко поінформував про стан туристичної галузі та потенціал його розвитку, зокрема на Приазовському узбережжі.

За результатами обговорення питань учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю щодо реалізації проектів, спрямованих на вирішення проблемних питань регіону.

У рамках перебування в області консультанти Проекту USAID планують відвідати міста Мелітополь, Бердянськ та селище Кирилівка Якимівського району, які входять до зони реалізації Проекту, з метою визначення проблемних питань безпосередньо з представниками влади та бізнесу на місцях.

Довідково:
Проект USAID «Економічна підтримка Східної України» надає технічну допомогу та інвестиційну підтримку мікро-, малим і середнім підприємствам (ММСП), провайдерам фінансових послуг, місцевим громадськими організаціями, навчальним закладам, містам і об'єднаним територіальним громадам. Підтримка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) дає можливість партнерам отримувати і використовувати передові технології, будувати бізнес і розширювати його на нові ринки, підвищувати його потенціал, використовувати новітні рішення в сфері IT. Діяльність проекту зосереджена на трьох основних завданнях: стабілізації економіки, підтримці сталого розвитку ММСП і зміцненні  довіри до економіки Східної України.

У Запорізькій області Проект USAID  реалізовуватиметься до 2023 року. Обсяг фінансування проекту складає 15 млн. доларів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим