Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії зможуть отримати кредит від Європейського інвестиційного банку

18 квітня 2019 - 13:22

В облдержадміністрації відбулася робоча зустріч з приводу співпраці в рамках проекту Європейського інвестиційного банку «Технічна допомога на підтримку впровадження операції «Основний кредит для агарної галузі України». В обговоренні питання взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльность облдержадміністрації Артур Бойко, експерти Стівен Райт (США), Вілхелм Крузе (Німеччина), Геннадій Подшивалов (Україна).

Компанія NIRAS (Данія) впроваджує в Україні проект Європейського інвестиційного банку «Технічна допомога на підтримку впровадження операції «Основний кредит для агарної галузі України», спрямований на сприяння кредитуванню підприємств зернової та олійної промисловості.

Кредитні кошти скеровуватимуться на будь-яку ланку ланцюга доданої вартості за участю  підприємств з метою підвищення ефективності використання ресурсів, зниження втрат та відходів, підвищення безпеки та якості продукції, виходу на нові міжнародні ринки.

У рамках проекту розглядатимуться інвестиційні проекти до 50 млн. євро, проекти до 1 млн. євро, які будуть проходити кредитний комітет за спрощеною процедурою. Фінансування надаватиметься компаніям середньої ринкової капіталізації та малим та середнім підприємствам.

Учасники робочої зустрічі також обговорили  можливості експорту товарів запорізьких аграріїв та сільгоспвиробників, взаємодії з аграрними підприємствами регіону, супроводу аграріїв під час інвестиційного проекту, а також шляхи реалізації проекту Європейського інвестиційного банку.

Експерти проекту висловили намір відвідати агропромислові підприємства регіону, щоб наочно побачити потужності виробництва, налагодити співпрацю та вибудувати шляхи реалізації програми.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.