Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для забезпечення водопостачання керівництву Вільнянського району доручено зменшити заборгованість за спожиту воду

18 квітня 2019 - 12:29

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації відбулася нарада з питання заборгованості сількомунгоспів, що діють на території  Вільнянського району, за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення перед КП «Водоканал».

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко повідомив, що на сьогодні існує значна заборгованість сількомунгоспів Вільнянського району за послуги з водопостачання перед КП «Водоканал» м. Запоріжжя. Протягом 2018 року та січня-березня 2019 року заборгованість зросла з 19,5 млн. грн. до 20,7 млн. грн., що є підставою для відключення сількомунгоспів від водопостачання з боку КП «Водоканал».

При цьому всі сількомунгоспи, що діють на території Вільнянського району, отримали ліцензії на провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання, що дозволило отримувати питну воду від КП «Водоканал» за тарифом для споживачів, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення (6,50 грн./куб. м замість 13,06 грн./куб. м). У той же час для деяких сількомунгоспів відбулося підвищення тарифів на послуги з водопостачання для власних споживачів, що повинно було призвести до значного зменшення заборгованості сількомунгоспів перед КП «Водоканал» м. Запоріжжя. Незважаючи на це, спостерігається негативна динаміка збільшення заборгованості.

Раніше протоколом наради щодо погашення заборгованості сількомунгоспів, які діють на території Михайлівської, Петро-Михайлівської та Гнаровської сільських рад Вільнянського району, за послуги водопостачання перед КП «Водоканал» м. Запоріжжя головам відповідних сільських рад було доручено розробити актуальний графік погашення заборгованості сількомунгоспів та погодити його з КП «Водоканал» м. Запоріжжя. На сьогодні графік погашення заборгованості  складено та погоджено тільки КП «Гнаровський сількомунгосп».

Генеральний директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров поінформував, що із загальної заборгованості у сумі  24,6 млн. грн. найбільшими боржниками є КП «Михайлівський сількомунгосп» (9,6 млн. грн.), КП «Матвіївський сількомунгосп» (3,7 млн. грн.), КП «Водоканал Люцерна» (2,5 млн. грн.), КП «Павлівський сількомунгосп» (2,2 млн. грн.), КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» (1,5 млн. грн.) та КП «Гнаровський сількломунгосп» (1,2 млн. грн.). Незважаючи на те, що деякими сількомунгоспами були укладені графіки погашення заборгованості, вони не були виконані та на цей момент не виконуються. Наявність заборгованості сількомунгоспів негативно впливає на фінансово-економічний стан КП «Водоканал» м. Запоріжжя, створює загрозу несвоєчасної виплати заробітної плати працівникам підприємства, належних розрахунків за енергоносії, що унеможливлює в подальшому надання якісних послуг споживачам. Для недопущення припинення постачання води сількомунгоспам необхідно дотримуватися графіків погашення заборгованості, а заборгованість за спожиту покупну воду повинна мати позитивну динаміку зменшення.

За результатами наради були визначені шляхи вирішення проблемних питань житлово-комунального господарства району, першочергові кроки  щодо виконання графіків погашення заборгованості, а також можливі шляхи її погашення. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.