Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд реалізує унікальний культурний проект "Малі міста – великі враження"

12 квітня 2019 - 15:10

Кабінет Міністрів України спільно з органами місцевого самоврядування розширює культурний проект "Малі міста – великі враження", що покликаний показати значний культурний спадок невеликих міст та містечок нашої держави, а також залучити можливості децентралізації для перетворення малих містечок на самостійні центри з власним унікальним культурним ресурсом.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман: "Минулого року ми спробували провести такий проект по країні, побачили, наскільки він є унікальним і необхідним, і вирішили в цьому році його розширити".  

Як повідомив Міністр культури Євген Нищук,  пілотна версія цього проекту була запущена в 2018 році. Громади подали 153 заявки.  Переможці конкурсу  отримали фінансову підтримку у розмірі не менше 500 тис. грн. для реалізації проекту.  А вже цього року  за ініціативи Володимира Гройсмана на конкурс у держбюджеті було виділено  50 млн грн. Ці кошти буде спрямовано на підтримку культурних ініціатив у населених пунктах із населенням до 50 тисяч жителів. Ініціаторами проектів можуть стати як органи місцевого самоврядування, так і юридичні особи, творчі спілки і фізичні особи-підприємці. 

Прем’єр-міністр повідомив, що торік у межах проекту проведено 10 культурних подій на місцях, тоді як цього року підтримка в 50 млн. грн. на грантовій основі дасть можливість провести близько 100 таких подій, які об’єднують сотні тисяч людей.

«Чим ми сильні? Серед іншого – креативними індустріями. Українці надзвичайно креативні, і нам потрібно створити середовище, в якому ці індустрії могли б розвиватися – не тільки у великих містах, а й у маленьких.  Україна – це не просто місце на карті, а велика 45-мільйонна країна», - наголосив Володимир Гройсман. 

 

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.