Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аграрії Запорізького району поспілкувалися з керівництвом області та ТОВ СП «НІБУЛОН»

12 квітня 2019 - 11:07

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль разом з Героєм України Олексієм Вадатурським відвідали перевантажувальний термінал ТОВ СП «НІБУЛОН» у с. Біленьке Запорізького району. Тут вони поспілкувалися з жителями Біленьківської об’єднаної територіальної громади. Мова йшла про ремонт шкіл, закладів соцсфери, оновлення доріг в ОТГ.

- Створюючи нові термінали, ми допомагаємо не тільки громаді, а й сільгоспвиробникам, які економлять на логістиці перевезення зерна. Також це дало реальний поштовх до розвитку судноплавства в Україні. Нині ТОВ СП «НІБУЛОН» має свій власний флот на 72 судна та перевозить 3,5 мільйона тонн вантажу річковим транспортом. Ми поставили перед собою завдання збільшити цей обсяг до 5 мільйонів тонн вантажу. Все це відбувається насамперед завдяки тому, що нині для інвестора створено умови. Незважаючи на війну, Україні вдається розвиватися. Завдяки реформам, що були ініційовані Президентом України Петром Порошенком та втілюються на місцях керівництвом області, - зазначив Олексій Вадатурський.

Під час робочої поїздки  голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та Герой України Олексій Вадатурський провели зустріч з аграріями Запорізького району.

Одним із найважливіших питань обговорення була передача земельних сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад. Завдяки реформі децентралізації ОТГ зможуть самостійно вирішувати, як розпоряджатися землями сільгосппризначення. Нині 36 ОТГ в області вже отримали у комунальну власність понад 105 тисяч гектарів  сільгоспземель державної власності за межами населених пунктів. Зважаючи на те, що проблемних питань у цьому напрямку залишається чимало, влада всіх рівнів приділятиме особливу увагу земельним питанням. Адже розпорядження землею має працювати тільки на користь громади та її жителів.

Очільник регіону подякував сільгоспвиробникам за активну підтримку розвитку району та області.

- Я ніколи не думав, що три роки тому потраплю на свою нинішню посаду. За цей час у Запорізькій області не було жодного рейдерського захоплення сільгосппідприємств. А ті, що порушники, що намагалися це зробити, отримували жорстку та своєчасну реакцію. Впевнений, що для подальшого розвитку держави ми маємо працювати разом з нашими вітчизняними героями та інвесторами. Адже тільки об’єднавши зусилля, ми зможемо втілити в життя все, що разом запланували, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.