Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Бердянську відкрито Центр допомоги жінкам, постраждалим від домашнього насильства

11 квітня 2019 - 16:05

У Бердянську відбулося відкриття Центру допомоги жінкам, постраждалим від насильства, в оновленій будівлі, яка була відремонтована та оснащена меблями й обладнанням за міжнародними стандартами. Це стало можливим  завдяки спільним зусиллям Бердянської міської ради, Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, що діє за дорученням Уряду Німеччини, Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні та Міністерства соціальної політики України.

У церемонії відкриття взяли участь заступник міністра соціальної політики України Наталія Федорович, заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку з офісом у Дніпрі Вольфганг Мьоссінгер, керівник проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ «Психологічна підтримка та робота з конфліктами» Александр Отто, заступник представника Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні Павло Замостьян, Бердянський міський голова Володимир Чепурний.

Притулок для постраждалих від домашнього насильства у Бердянську почав функціонувати у тимчасовому приміщенні ще в березні 2017 року як спільний проект Бердянської міської ради та міжнародних організацій. За цей час допомогу в ньому отримали 74 жінки та 89 дітей.

У таких центрах надають комплексну допомогу жінкам, які зіткнулися з проблемою та потребують безпечного місця перебування, де можна отримати необхідну психологічну, соціальну та правову підтримку, аби відновити внутрішні ресурси і прийняти рішення щодо подальшого життя.

За статистичними даними, в Україні щороку реєструють понад 100 тисяч звернень від жінок з приводу домашнього насильства, більше 20% постраждалих потребують тимчасового притулку та тривалої соціально-психологічної допомоги. У 2018 році до правоохоронних органів та Бердянського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло 89 звернень про факти насилля в сім’ях, а близько 40 звернень щомісячно надходить на телефон «гарячої лінії» мобільної бригади м. Бердянська та Бердянського району.

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін відзначив, що дуже важливо, що подібні проекти  реалізуються, особливо за підтримки міжнародних партнерів.

- Дуже важливо, що спільні проекти з Урядом Німеччини реалізуються не тільки у сфері охорони здоров’я, розвитку освіти, а й у розв’язанні  такої нагальної  проблеми як домашнє насильство. На жаль,  проблема існує, але дуже добре, що подібні заклади відкриваються і вона починає вирішуватись системно. Сподіваюсь, що за допомогою таких проектів будуть відкриватись й інші соціальні заклади. Зокрема якщо Бердянськ є флагманом у відкритті таких центрів, то наступним спільним кроком з нашими міжнародними  партнерами буде відкриття притулку для безпритульних у Запоріжжі, - зазначив Едуард Гугнін.

З нагоди відкриття Центру також відбулися прес-брифінг та засідання тематичного круглого столу «Впровадження нових механізмів запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.