Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фахівці починають розробку Стратегії регіонального розвитку регіону до 2027 року

9 квітня 2019 - 15:20

Під керівництвом в. о. директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Марини Барановської відбулося засідання тематичної робочої підгрупи з розробки проекту стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року та плану заходів на 2021-2023 роки з її реалізації.

На сьогодні Запорізькою обласною державною адміністрацією вже розпочато роботу над проектом Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на 2021-2027.

Як підкреслила Марина Барановська, проект регіональної стратегії має включати: вступ із стислим обґрунтуванням підстав для розроблення, інформацію про головного розробника; опис основних тенденцій та проблем соціально-економічного розвитку регіону; аналіз сильних і слабких сторін регіону, можливостей і загроз (SWOT-аналіз); сценарії розвитку регіону; стратегічне бачення на період, що перевищує термін дії стратегії регіону тощо.

− Стратегічне планування регіонального розвитку обов’язково міститиме елементи smart-спеціалізації - це можливість перетворити синергію науки, бізнесу та місцевого самоврядування на абсолютно нові інвестиційні перспективи регіону та вивести громади на новий рівень розвитку. Вона дозволить упроваджувати інновації, використовувати сучасні наукові розробки, застосовувати swot-аналіз проектів, створювати нові конкурентні види діяльності, − підкреслила Марина Барановська.

У Запорізькій області вже є досвід  розробки стратегії регіонального розвитку. Так, одним з головних документів, що визначають регіональну політику в області, є Стратегія регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 року.

Цією стратегією визначено чотири основні пріоритети (стратегічні цілі) розвитку: Запорізький край - регіон з високим рівнем і якістю життя населення; Запорізький край - інвестиційно приваблива територія з розвинутими індустріальним комплексом та інфраструктурою; Запорізький край - регіон розвинутих сільських територій та Запорізький край - регіон екологічної безпеки та збереження природних ресурсів. Стратегія реалізується у два етапи: перший - 2016-2018 роки та другий - 2019-2020 роки.

- Запрошуємо всіх зацікавлених у розвитку нашого регіону до обговорення, надання пропозицій та нових ідей до проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на 2021-2027 роки. Свої пропозиції можна надіслати до 1 травня 2019 року, після цього буде визначено основні напрями Стратегії розвитку, − підбила підсумки засідання Марина Барановська.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.