Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася із запорізькими гвардійцями

8 квітня 2019 - 13:28

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе разом з головою облдержадміністрації Костянтином Брилем побували у військовій частині 3029 Національної гвардії України.

Тут вони ознайомилися з умовами несення служби захисників України. Зокрема, відвідали новий гуртожиток для військовослужбовців за контрактом, який було відкрито минулого року до Дня захисника України. Гуртожиток розрахований на проживання 70 військовослужбовців. Відповідно до кошторисних призначень Головного управління Національної гвардії України на проведення реконструкції будівлі було виділено 3 647 500 гривень. Крім цього, з обласного бюджету на  реконструкцію будівлі було виділено 1 500 000 грн., на які виконано ремонт фасаду, покрівлі та пожежних сходів.

Посадовці також ознайомилися з медичним підрозділом військової частини, призначеним для всебічного медичного забезпечення особового складу полку. В медичному пункті медична допомога надається в обсязі долікарської і першої лікарської допомоги планово на амбулаторних прийомах, а також невідкладна медична допомога – цілодобово. Стаціонарне лікування здійснюється у лазареті медичного пункту полку.

Основними завданнями медичного пункту є: надання медичної допомоги всім, хто її потребує; надання амбулаторної та стаціонарної медичної допомоги військовослужбовцям; забезпечення підрозділів військової частини необхідним медичним майном.

У своєму складі медичний пункт полку має сучасні палати,  стоматологію з сучасним обладнанням, амбулаторію, аптеку та лазарет медичного пункту з ізолятором. Штатна ємність лазарету медичного пункту полку складає 20 ліжок, через необхідність лікування великої кількості хворих військовослужбовців строкової служби розгорнуто 27 ліжок. У середньому за рік стаціонарне лікування тут отримує 520 військовослужбовців.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе поспілкувалася з особовим складом військових частин 3026, 3029 та 3033.

- За останні роки українці затвердили європейський курс нашої держави. Нині ми з вами нарешті маємо загальноукраїнський консенсус щодо європейського шляху розвитку України. Адже він нам підходить найбільше, тому що бачимо, в який спосіб розвиваються інші європейські держави, - підкреслила урядовець.

Окрему увагу Іванна Климпуш-Цинцадзе приділила Угоді про асоціацію. За словами  Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Угода про асоціацію охоплює всі сфери життя - від безпеки харчової продукції та екології, завершуючи питаннями верховенства права.

- Угоду про асоціацію ми виконуємо не для Берліна чи Парижа, а для себе та розвитку України. Нині понад 5% ВВП ми виділяємо на забезпечення сил безпеки та оборони. Тож бачимо зростання соціального пакета, який держава надає тим чи іншим підрозділам, - зазначила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

До військовослужбовців Національної гвардії України також звернувся голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Зараз я дивлюся на молоді обличчя наших захисників і пишаюся тим, що наша армія вийшла на новий якісний рівень. Ми з вами не маємо грати роль страуса, адже те, що нині відбувається у нашій країні, чимало залежить саме від наших захисників. І я дуже хочу, аби ви більше уваги приділяли не політиці, а захисту держави, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону подякував усьому особовому складу частин за організацію роботи та безпеки на вулицях Запоріжжя. Він також підкреслив, що з початку проведення АТО, а в подальшому ООС, на Сході нашої держави одним із пріоритетних напрямів роботи облдержадміністрації є надання всебічної допомоги нашому війську та, зокрема, військовим частинам Національної гвардії України, які дислокуються на території Запорізької області.

Так, на виконання Указу Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України» тільки протягом останніх трьох років (2016-2018) військові частини 3026, 3029, 3033 Національної гвардії, які дислокуються в Запорізькій області, за сприяння облдержадміністрації отримали допомогу на загальну суму близько 16 млн. грн.

Допомога військовим частинам здійснюється шляхом надання субвенції з місцевих бюджетів за відповідними програмами, які прийняті в області та районах (містах), та обласним благодійним фондом «Фонд сприяння обороні Запорізької області».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.