Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Освітні заклади готуються до організованого завершення навчального року

8 квітня 2019 - 10:45

На органи місцевої влади покладається завдання належно організувати проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників закладів системи загальної середньої освіти, які бажають вступити до закладів вищої освіти, та учнів закладів професійно-технічної освіти і студентів закладів вищої освіти, які здобувають загальну середню освіту.

Одним із таких заходів є забезпечення організованого підвезення учнів 11-х класів  до пунктів тестування та в зворотному напрямку.

Протягом літнього періоду має бути забезпечено проведення для дітей спортивно-масових, еколого-натуралістичних і природоохоронних, науково-технічних заходів, творчих конкурсів, краєзнавчих екскурсій та туристичних поїздок; відвідування школярами виставок, театрів, музеїв для ознайомлення з визначними пам’ятками вітчизняної та зарубіжної історії, культури. Варто продовжити практику організації роботи літніх мовних таборів для учнів закладів загальної середньої освіти, особливо дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського    піклування,    дітей    пільгових    категорій.    

У рамках підготовки до нового навчального року належна увага має бути приділена проведенню поточних ремонтів закладів освіти у районах та містах області; контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних умов у закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, інтернатних закладах; відновленню і ремонту шкільних спортивних майданчиків та перевірці безпечності спортивного обладнання, встановленого на них.

В умовах реформування освітньої сфери має бути продовжена робота щодо створення і технічного оснащення опорних шкіл у освітніх округах та подальша оптимізація мережі закладів дошкільної і загальної середньої освіти, разом з цим вжити заходів щодо недопущення необґрунтованої ліквідації закладів освіти; облаштування освітнього простору других класів закладів загальної середньої освіти відповідно до вимог Нової української школи; впровадження нових Державних стандартів початкової освіти у других класах закладів загальної середньої освіти.

Подальшого розвитку набуде   розбудова   мережі   інклюзивних   груп  у закладах дошкільної освіти, класів у закладах загальної середньої освіти, груп у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.  Для цього доручено здійснити  матеріально-технічне  та  кадрове  забезпечення інклюзивної освіти; відкриття та облаштування інклюзивно-ресурсних центрів, ресурсних кімнат; забезпечити архітектурну доступність до закладів освіти для дітей з особливими освітніми потребами.

Незмінною залишається вимога обов'язкового безкоштовного підвезення дітей у сільській місцевості, які проживають поза межами пішохідної доступності, до  закладів загальної середньої освіти і додому.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.