Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники громад обговорили умови та порядок надання інфраструктурної субвенції на 2019 рік

22 лютого 2019 - 15:37

Для фахівців громад, пов'язаних з написанням проектів місцевого/регіонального розвитку, використанням коштів інфраструктурної субвенції та залученням коштів міжнародної технічної допомоги в розвиткові проекти громад відбувся семінар «Планування соціально-економічного розвитку в ОТГ через підготовку проектних заявок та управління проектами».

Семінар був присвячений розгляду актуальних питань підготовки проектних заявок на проекти, які можуть реалізуватися коштом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Як зазначила керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, на сьогодні одним з актуальних завдань, які стоять перед громадами, є проведення підготовчої роботи щодо освоєння інфраструктурної субвенції у 2019 році. Це в першу чергу плани соціально-економічного розвитку територіальних громад та сформовані переліки проектів.

Посадовець акцентувала увагу на важливість планування розвитку громад за всіма пріоритетними напрямами. Важливо, щоб у першу чергу були реалізовані коштом субвенції саме ті проекти, які передбачені планами перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. При цьому обласна державна адміністрація готова надавати підтримку та супровід громадам з питань підготовки проектних заявок та освоєння інфраструктурної субвенції.

В ході семінару радниця з питань регіонального розвитку Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування Ксенія Божкова ознайомила учасників семінару з порядком надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, підготовки та заповнення проектних заявок, затвердження та впровадження проектів, основними напрямами, на які можуть спрямовуватись кошти субвенції та умовами її надання.

Заступник начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олеся Пасько детально висвітлила питання особливостей заповнення проектної заявки та зупинилася на найпоширеніших помилках та труднощах, які виникали у громад під час освоєння коштів субвенції в минулі роки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко