Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Освітяни з туристсько-краєзнавчої роботи планують нові експедиції до 80-річчя утворення Запорізької області

22 лютого 2019 - 14:25

Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді підбив підсумки туристсько-краєзнавчої роботи у закладах освіти області за 2018 рік. Учасники заходу також визначили завдання щодо організації туристсько-краєзнавчої роботи у 2019 році.

У семінар-нараді взяли участь координатори туристсько-краєзнавчої роботи в містах, районах та територіальних громадах області, педагоги, методисти міських та районних відділів (управлінь) освіти.

Заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Захарчук відзначив роботу координаторів туристсько-краєзнавчої роботи на місцях та вручив грамоти Департаменту переможцям обласного огляду-конкурсу на кращу організацію туристсько-краєзнавчої роботи. Ними стали: управління освіти Мелітопольської міської ради, відділ освіти Мелітопольської райдержадміністрації та відділ освіти Приморської міської ради - І місце; відділ освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради, відділ освіти, молоді та спорту Вільнянської райдержадміністрації та відділ освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради – ІІ місце; управління освіти Енергодарської міської ради, відділ освіти, молоді та спорту Пологівської райдержадміністрації та відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Веселівської селищної ради – ІІІ місце.

Учасники семінар-наради обговорили досягнення учнівського та педагогічного активу області у туристсько-краєзнавчому напрямку позашкільної освіти, хід реалізації обласного плану масових заходів на базі Центру туризму. Також приділили увагу новим вимогам до організації та проведення Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2019 році.

Керівник туристських груп та експедицій відділу краєзнавства та патріотичного виховання Юрій Сало презентував туристсько-краєзнавчу експедиційну програму «Мандруємо рідним краєм»,  Віталій Шелегеда - програму «Ліси Запорізького краю», які присвячені 80-річчю утворення Запорізької області.

Як зазначив директор Центру туризму Олександр Романчук, комунальний заклад відкритий для співпраці з органами управління освітою міст, районів і об’єднаних територіальних громад. У тому числі, заклад готовий надавати методичну допомогу, організовувати виїзні семінари у містах, районах і ОТГ області задля підвищення рівня майстерності педагогів, які займаються туристсько-краєзнавчою діяльністю, що сприятиме залученню більшої кількості учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої справи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко