Стажер на посаду заступника голови облдержадміністрації Олександр Сін провів засідання робочої групи з питань забезпечення області продовольчими товарами, зерном та контролю за цінами на них за участю представників підприємництва, керівників територіальних та місцевих органів виконавчої влади.
На нараді було зазначено, що облдержадміністрацією проведено ряд заходів для стабілізації цінової ситуації в області. Переважна частина ринків продуктів харчування є бездефіцитною.
В результаті проведеної роботи у липні зафіксована дефляція на рівні 0,2 %, забезпечена в основному зниженням цін на продукти харчування та безалкогольні напої (на 1,2 %), питома вага яких у споживчому кошику становить 53,05 %.
У підприємствах торгівлі області станом на 20 серпня ціни на окремі види соціально значущих продовольчих товарів нижчі, ніж середні ціни по Україні. Так, ціна на хліб з борошна вищого сорту по області на 2,5 % нижча, ніж по Україні, на рис – на 0,5 %, на крупу гречану – на 1,5 %, на крупу манну – на 2,3 %, на ковбасу варену 1 сорту – на 0,9 %, на олію соняшникову – на 1 %. Проте, вищими за середні по Україні залишаються ціни на цукор - на 6,7%, яловичину – 9,7%; свинину – 7,9%.
Олександр Сін проінформував учасників наради про прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2008 № 709 „Про внесення змін до Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари”, у якій передбачено механізм реалізації повноважень органів виконавчої влади шляхом обов'язкового декларування суб'єктами господарювання зміни оптово-відпускних цін на соціально значимі продукти харчування у випадку, якщо зміна ціни перевищує 1% протягом місяця.
Управління у справах преси та інформації