Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі педагоги здобувають нові знання у школі волонтерів

8 лютого 2019 - 11:39

За підтримки німецького товариства міжнародної співпраці GIZ в обласному центрі молоді розпочала роботу школа волонтера. Поділитися досвідом та розповісти про свої досягнення зібралися понад 80 педагогів-організаторів з усіх міст та районів області.

Учасників привітали заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Захарчук, голова міської спілки ветеранів Афганістану Віктор Головченко, учасник АТО Ігор Маринюк.  Кращих волонтерів відзначено грамотами і подяками.

За словами керівника наукового-методичного центру «Освіта і громадянське суспільство» Миколи Мальованого, мета цього проекту -  сформувати у вчителів громадянську компетентність, здатність використовувати сучасні методи неформальної освіти, бути не лише наставниками, але й справжніми лідерами для підростаючого покоління.

Бурхливого розвитку в усіх навчальних закладах області волонтерський рух набув із початком російської агресії проти України. Діти, вчителі та батьки писали листи, робили обереги, збирали смаколики для наших воїнів на Донбасі, влаштовували урочисті зустрічі військовим, які приходили на ротацію. Вже традиційними стали акції «Великодній кошик солдату», «Ліки замість квітів», «Прапор для захисника». Минулого року освітяни купили багато новорічних подарунків для дітей загиблих героїв АТО. Також  у рамках проекту «Від серця до серця» учні зібрали 216 тис. гривень для придбання слухових апаратів своїм одноліткам із вадами слуху.

Учасників навчання ознайомлять з нормативно-правовою базою волонтерської діяльності в Україні, проведуть тренінги та ділові ігри, навчать моделювати та розв’язувати складні практичні ситуації, адресно підходити до надання допомоги представникам різних соціальних груп. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко