Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жителі Гуляйпільського району обговорили нагальні питання з керівництвом області

4 лютого 2019 - 15:36

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Гуляйпільському районі. Тут він провів робочу зустріч з адміністративно-господарським активом району з актуальних питань життєдіяльності. У заході взяли участь керівники сільськогосподарських товариств та промислових підприємств, фермерських господарств, приватних підприємств, органів місцевого самоврядування, установ та організацій району, підприємці, представники правоохоронних органів, депутати  місцевих рад.

Насамперед очільник регіону вручив відзнаки жителям району. Так, почесне звання «Мати - героїня»  було присвоєно матері восьми дітей Інні Кісіль та матері восьми дітей Наталії Кравченко. Також Костянтин Бриль вручив грамоти Запорізької обласної державної адміністрації учасникам АТО Петру Дарморозу та Павлу Щащенку.

Під час спілкування з активом Костянтин Бриль зазначив, що протягом 2017-2018 років завдяки сприянню обласної державної адміністрації були повністю або частково вирішені певні  проблемні питання соціально-економічного розвитку Гуляйпільського району. Одним із найбільш вагомих досягнень очільник регіону назвав початок реконструкції культурно-спортивного комплексу «Сучасник» у м. Гуляйполе за рахунок коштів обласного бюджету. Кошторисна вартість цього об’єкта складає 9 млн. 57,955 тис. грн.. Протягом 2017-2018 років з обласного бюджету було профінансовано 3 млн. 530,835 тис. грн.

- Значну увагу влада області також приділяла реконструкції зовнішніх та внутрішніх мереж водопостачання та каналізації Гуляйпільського колегіуму «Лідер». Дольова участь обласного бюджету склала 610,430 тисяч гривень. Крім цього, в 2017 році було вирішено питання щодо виділення з обласного бюджету двох мільйонів гривень. Разом з субвенцією, виділеною з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій у сумі 9 мільйонів гривень, це дозволило продовжити будівництво підвідного газопроводу до сіл Малинівка, Полтавка, Червоне, Успенівка та Рівнопілля. Загальна кошторисна вартість цієї довгобудови склала 23 мільйони 787 тисяч гривень. Тож за станом на початок 2019 року залишок кошторисної вартості складає 9 мільйонів 744,138 тисячі гривень, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Окрему увагу очільник регіону приділив питанню відновлення доріг, адже це одне з найболючіших питань для Запорізької області. Так, з 1 січня 2018 року автомобільні дороги загального користування місцевого значення по Запорізькій області були передані в управління облдержадміністрації. В результаті цього у 2018 році були значно збільшені обсяги фінансування на їх ремонт та експлуатаційне утримання. Зокрема, у 2018 році на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення по Гуляйпільському району було освоєно 30 мільйонів 689 тисяч гривень бюджетних коштів. З них 90,6% - кошти державного дорожнього фонду та обласного бюджету. А це безпека життя людей, автобусне сполучення, підвіз школярів і вчителів тощо.
Не менш важливим для жителів  стало придбання шкільного автобуса для Верхньотерсянської загальноосвітньої школи на умовах співфінансування. Також коштом фонду охорони навколишнього природного середовища обласного бюджету був придбаний вакуумний автомобіль  вартістю 1,389 тис. грн., який був переданий КП «Комунсервіс».

Учасники наради також обговорили плани на найближчий час,  проблемні питання Гуляйпільського району та висловили свої пропозиції щодо їх вирішення.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко