Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комунгоспи отримають фінансову підтримку для ліквідації заборгованості перед КП «Водоканал»

25 січня 2019 - 12:27

У зв’язку з загрозою відключення від послуг водопостачання споживачів населених пунктів Михайлівської, Петро-Михайлівської та Гнаровської сільських рад Вільнянського району внаслідок значної заборгованості місцевих сільських комунгоспів перед КП «Водоканал» м. Запоріжжя під головуванням директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталія Литвиненко відбулась нарада щодо врегулювання цього проблемного питання.

Під час наради було зазначено, що протягом 2018 року заборгованість всіх комунгоспів Вільнянського району за послуги з водопостачання перед КП «Водоканал» м. Запоріжжя зросла з 23,3 млн. грн. до 24,8 млн. грн., що є підставою для відключення від водопостачання. Ця заборгованість зросла не зважаючи на те, що всі сільські комунгоспи, які діють на території вищезазначених сільських рад, протягом 2017 року отримали ліцензії на провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання, що значно знизило вартість покупної води. Водночас для переважної більшості цих комунгоспів відбувалося підвищення тарифів на послуги з водопостачання для власних споживачів, що повинно було призвести до значного зменшення заборгованості сіль комунгоспів перед КП «Водоканал» м. Запоріжжя.

Але, за інформацією генерального директора КП «Водоканал» м. Запоріжжя Олексія Нікіфорова, укладені графіки погашення заборгованості жодним комунгоспом зазначених територій не виконуються. Ситуація негативно впливає на фінансово-економічний стан КП «Водоканал» м. Запоріжжя, створює загрозу несвоєчасної виплати заробітної плати працівникам підприємства, належних розрахунків за енергоносії, що унеможливлює надалі надання якісних послуг споживачам.
Михайлівський сільський голова Алла Король поінформувала, що 29 січня відбудеться сесія Михайлівської сільської ради, на якій буде розглянуто питання щодо підвищення тарифів на послуги з водопостачання та надання КП «Михайлівський сількомунгосп» фінансової підтримки у розмірі близько 800 тис. грн. на виплату заробітної плати працівникам підприємства. Це дасть можливість КП «Михайлівський сількомунгосп» спрямувати власні обігові кошти на погашення теперішній заборгованості перед КП «Водоканал» м. Запоріжжя та здійснення поточних розрахунків.
Керівники інших територій запевнили щодо надання максимально можливої фінансової підтримки сількомунгоспам, що надалі дозволить значно скоротити заборгованість перед КП Водоканал м. Запоріжжя.
Також окремо обговорювались питання щодо необхідності запровадження стовідсоткового обліку споживання питної води, реконструкції систем водопостачання на території відповідних рад та посилення роботи з боржниками на території відповідних населених пунктів.
За результатами наради було прийнято рішення щодо необхідності укладання та погодження з КП «Водоканал» м. Запоріжжя актуальних графіків погашення заборгованості комунгоспів з урахуванням встановлення економічно обґрунтованих тарифів та наданої фінансової підтримки сіль комунгоспам.
При цьому особливий контроль буде приділено саме виконанню цих графіків. На сьогодні, враховуючи досягнуті домовленості, послугу водопостачання не обмежено та всі споживачі отримують питну воду.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко