Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для Запорізької області 2019 рік буде багатим на ювілеї

26 грудня 2018 - 12:46

Колегія Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації розглянула низку питань щодо плану роботи на 2019 рік. Засідання провів директор Департаменту Владислав Мороко.

Члени колегії обговорили питання підготовки та видання тому Зводу пам’яток історії та культури Запорізької області, про який розповів директор Запорізького обласного центру охорони культурної спадщини Артур Середін. Як наголосив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, така книга має стати вагомим подарунком до 80-ої річниці утворення Запорізької області.

Крім цього,  наступного року чимало закладів культури відзначатимуть ювілейні дати: у січні виповнюється 115 років  заснування Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки, 80 років - Запорізькій обласній бібліотеці для дітей «Юний читач», 40 років - Запорізькому академічному обласному театру юного глядача; 25 років - академічному козацькому ансамблю пісні і танцю «Запорожці»; у березні - 90 років Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театру ім. В.Г. Магара; у квітні 80-річчя відзначатиме Запорізька обласна філармонія; у вересні - 80 років Запорізькому обласному театру ляльок;  у грудні  - 80 років  обласному методичному центру культури і мистецтва.

Члени колегії також приділили увагу питанню співпраці з інститутами громадського суспільства в етнонаціональній сфері. В області зареєстровано 100 національно-культурних товариств, найбільша їх кількість у Запоріжжі (29) та Мелітополі (29). Владислав Мороко підкреслив, що міжнаціональна злагода, яка зберігається в суспільстві, є підсумком злагодженої та плідної співпраці державних органів влади, громади та національно-культурних організацій.

Крім цього, учасники засідання розглянули та підтримали проект плану роботи Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації на 2019 рік.

- Рік, що минає, відзначився розмаїттям культурних подій, творчих заходів, конкурсів та фестивалів. І в наступному році у співпраці з депутатським корпусом, керівництвом облдержадміністрації, громадськістю будуть реалізовані всі обласні програми: «Програма розвитку культури Запорізької області на 2018-2022 роки», «Програма підтримки розвитку культур національних меншин у Запорізькій області на 2018-2022 роки», «Програма розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму в Запорізькій області на 2016-2020 роки». Запоріжці та гості області матимуть нагоду впевнитися, що наша культура має достойний рівень, а запорізька земля щедра на таланти, - підбив підсумки Владислав Мороко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП