Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль відвідав амбулаторію загальної практики сімейної медицини в с. Нове

22 грудня 2018 - 13:54

Урочисте відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Нове Мелітопольського району відбулося 11 червня цього року. На оновлення медичного закладу було витрачено понад 6,5 мільйона гривень на умовах співфінансування. Це субвенції ДФРР та соціально-економічного розвитку - майже 4,5 мільйона гривень. З обласного бюджету було виділено 1 мільйон гривень, а  також понад мільйон гривень - з бюджету Новенської сільради. Нині амбулаторію укомплектовано сучасним обладнанням, меблями та іншим на суму 70 тисяч гривень. Також було придбано додаткове медобладнання за 6 тисяч гривень з місцевого бюджету.

Ознайомившись із закладом, очільник області відзначив, що ця амбулаторія є прикладом для багатьох, адже саме так має виглядати сучасна медицина на селі.

-        Амбулаторія обслуговує майже 3 тисячі жителів Мелітопольського району. Село Нове не потрапило до програми Президента України щодо створення нових амбулаторій. Та місцева влада привела до ладу існуюче приміщення настільки добре, що іншим варто брати приклад. Особливо важливо те, що завідуючий медзакладом - молодий спеціаліст, який закінчив Запорізький державний медичний університет у 2014 році. Це підтвердження того, що в разі створення гідних умов, з наданням житла фахівці готові працювати на селі із задоволенням і на благо пацієнтів, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Будівлю недобудованої амбулаторії було передано на баланс сільської ради в 2004 році від КСП АФ «Зоря». У 2013 році Новенською сільською радою було замовлено проект реконструкції. Будівництво амбулаторії розпочалося в 2016 році. Будівельні роботи виконувала генеральна підрядна організація  ТОВ «Універсал-Буд». З 2013 року по 2018 рік використано коштів на суму 6 893 892 грн., у тому числі: 4 511 315 гривень - з державного бюджету; 1 000 000 гривень - з обласного бюджету та 1 382 577 гривень - з бюджету сільської ради.

Як повідомив завідувач амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Нове Михайло Партас, нині підписано 1793 декларації з пацієнтами. Загалом  амбулаторія розрахована на обслуговування 6-ти населених пунктів:  села Нове, Данило-Іванівка, Тащенак, Садове, Пісчане, Зелене з населенням 2743 особи, з них 433 дитини. Структурними підрозділами амбулаторії загальної практики села Нове будуть пункти здоров’я в с. Данило-Іванівка з населенням 801 особа, у тому числі 124 дитини, пункт здоров’я в с. Садове з населенням 611 осіб (68 дітей). Нині в амбулаторії розгорнуто п’ять  ліжок денного стаціонару. Радіус обслуговування амбулаторії становить 12 км.

За рахунок проекту МОЗ України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» АЗПСМ с.Нове отримано медичне обладнання: електрокардіограф, ваги електронні медичні, медична вимірювальна стрічка, медична сумка, ото/офтальмоскоп, ростомір, глюкометр, стетоскоп, сфігмоманометр, пульсоксиметр, комп’ютер та БФП. Крім цього, поставлено медичні меблі: книжкову шафу, кушетку медичну, стіл письмовий з тумбою, стілець, шафу для одягу.

За кошти районного бюджету придбано тонометр, глюкометр, джгут, пульсоксиметр, небулайзер, штатив для вливань, набір отоларингологічний оглядовий (на суму 6084,75 грн). А місцевий бюджет знайшов кошти на придбання медичного обладнання для оснащення лабораторії, стоматологічного кабінету та апарату УЗТ на суму 140 725,2 грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на запитання та запити громадян

Запорізька область готується до опалювального сезону і можливого блекауту – завершено перші тендери на закупівлю потужних генераторів

Небезпечна осінь: як уберегти себе від вибухонебезпечних залишків

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

«Національний кешбек»: як виробникам та продавцям доєднатися до програми

Національний кешбек: як споживачу стати учасником програми?

Реалізація амбітних проєктів та підготовка до опалювального сезону: УВКБ ООН розглядає можливість допомоги прифронтовому регіону

Директора КП «Облводоканал» відсторонять від виконання обовʼязків на час службової перевірки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.09.2024

СБУ викрила керівництво одного з відділів податкової служби у Запорізькій області на корупції

Державна підтримка сільгоспвиробників: оголошується прийом заявок

Впродовж доби окупанти 314 разів били по 15 населених пунктах Запорізької області