Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Публічне товариство «Запоріжгаз» відзначає 60-річний ювілей

19 грудня 2018 - 17:16

Важко уявити, що 60 років тому Запорізький регіон не мав змоги користуватися таким благом, яким  сьогодні є  природний газ. Оселі опалювалися котлами на твердому паливі, люди користувалися керогазами і примусами, теплоносії забруднювали довкілля, спалюючи велику кількість вугілля, торфу або мазуту. Газ увійшов у побут запоріжців у 1958 році. І вже 60 років поспіль «Запоріжгаз» безперебійно подає «блакитне» паливо в наші оселі і на підприємства області.

З нагоди 60-ти річчя публічного акціонерного товариства «Запоріжгаз» відбулися урочистості на головній сцені театру ім. В.Г. Магара. Участь у заході взяв заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов.

- Щиро вітаю всіх керівників, робітників, інженерів, техніків і службовців з 60-ю  річницею підприємства. Ви працюєте в одній з провідних галузей української економіки. Саме вам ми завдячуємо теплом у наших оселях. Своєю старанною працею, організованістю та дисципліною,  почуттям відповідальності ви робите все можливе для забезпечення енергетичних потреб населення нашої області. Ще в середині 80-х років було газифіковано лише два міста та вісім сіл області, а вже у 2018 році рівень газифікації досяг 42 %.  Сьогодні підприємство забезпечує природним газом більше 400 промислових підприємств, понад три тисячі об'єктів комунально-побутової сфери та майже 500 тисяч сімей м. Запоріжжя та Запорізької області, - зазначив Андрій Антонов.

Відбулося нагородження кращих представників ювілярів. За сумлінну працю, високу професійну майстерність та з нагоди 60-ї річниці заснування газового господарства посадовець вручив грамоти Запорізької облдержадміністрації фахівцю по роботі з клієнтами Бердянського центру обслуговування клієнтів Анжелі Артухевич, слюсарю з експлуатації та ремонту газового устаткування Токмацької служби експлуатації систем газопостачання  Олександру Гриню, майстру Вільнянської служби експлуатації систем газопостачання Володимиру Курашову, водію Кам’янсько-Дніпровської служби автотранспорту Олександру Яреську.

Після урочистої частини артисти академічного українського музично-драматичного театру ім В.Г.Магара подарували ювілярам  творче вітання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП