Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональному розвитку області сприятимуть інфраструктурні проекти

24 липня 2008 - 15:13

Під керівництвом тимчасово виконуючого обов'язки голови ОДА Олександра Старуха відбулось засідання робочої групи з питань забезпечення реалізації Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року. Під час засідання представниками міст області – Запоріжжя, Мелітополя, Енергодара, Токмака, Бердянська – були презентовані інфраструктурні інвестиційні проекти, які незабаром будуть представлені Міністерству економіки та міжнародним фінансовим інституціям з метою отримання коштів на їх реалізацію.

Під час засідання під головуванням керівника регіону за участі першого заступника голови ОДА Олександра Бережного, заступника голови ОДА Геннадія Фукса, стажера на посаду заступника голови ОДА Олександра Сіна презентовано сім інвестиційних проектів. Так, заступник генерального директора з розвитку систем теплопостачання та енергозбереження концерну «Міські теплові мережі» Запорізької міської ради Ігор Лайтерман презентував проект будівництва газопоршневої когенераційної установки в котельні Бородинського мікрорайону Запоріжжя, а також проект з використання можливостей Запорізької АЕС для опалення правобережної частини обласного центру. За оцінками фахівців, строк окупності цього проекту, враховуючі постійно зростаючу ціну на газ, не перевищуватиме семи років.

- Проекти, презентовані Запоріжжям, здатні стати зразками для інших міст України, - зазначив Олександр Сін.

Енергозбереження стало головною темою ще одного проекту. Так, енергодарці пропонують побудувати конверторну установку з утилізації твердих побутових відходів та інших вуглеутримуючих відходів, яка здатна не лише знизити витрати на їх захоронення, а й забезпечити місто додатковим джерелом енергії – газом, отриманим від утилізації відходів. А переведення багатоповерхового сектору та закладів соціальної сфери Токмака на індивідуальне опалення шляхом встановлення міні-котелень та модернізація насосного обладнання в Мелітополі здатні значно підвищити якість надання населенню комунальних послуг. Ще один проект презентував Бердянськ. У ньому йдеться про реконструкцію берегоукріплювальних споруд по вул.Набережна.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області