Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональній програмі «Сільське подвір’я» – 10 років!

23 липня 2008 - 15:16

В урочистостях з нагоди святкування першого ювілею Запорізького обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі взяли участь керівники облдержадміністрації та обласної ради, райдержадміністрацій, відомчих профспілок, сільські та селищні голови області, представники фермерських та сільськогосподарських господарств.

Куратор програми «Сільське подвір'я» від Кабінету міністрів України Василь Недашківській високо оцінив роботу фонду щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі шляхом надання пільгових довгострокових кредитів сільським мешканцям на житлове будівництво, газифікацію сільських осель та на розвиток власного підсобного господарства.

Запорізький обласний фонд з дня його заснування очолює Євген Коса. За його словами, станом на 1 липня 2008 року в рамках реалізації програми «Сільське подвір'я» з сільськими мешканцями укладено понад 5400 кредитних договорів на загальну суму майже 40,0 млн. грн. З них близько 80,0% складають договори на газифікацію житла, майже 17,0% - на житлове будівництво і придбання житлових будинків з добудовою або реконструкцією, близько 3,0% – на розвиток власного підсобного господарства.

- Запорізька програма визнана лідером в Україні, – коментує подію заступник голови ОДА Валерій Черкаска. – Ми реально вирішуємо проблеми покращення житлових умов, в першу чергу, працівників соціальної сфери села – лікарів, вчителів, фахівців дошкільних установ, молодих спеціалістів, які проживають або мають наміри переселиться на постійне проживання у сільську місцевість та інших категорій громадян. Більше того, за нашою ініціативою, вдалося значно розширити коло позичальників. Тепер за кошти програми будуються газоводи, проводяться ремонтні роботи та реконструкції житлових та сільськогосподарських приміщень тощо.

За значний внесок у розвиток інфраструктури на селі директор Запорізького обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Євген Коса нагороджений почесною відзнакою «Знак пошани» Міністерства аграрної політики України, орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» обласної ради та цінним подарунком від голови облдержадміністрації. Також почесними грамотами і подяками облдержадміністрації та обласної ради нагороджено ряд працівників фонду.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області