Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виконавча влада в регіоні не допустить зловживань у сфері будівництва житла за кошти громадян

22 липня 2008 - 17:11

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс на нараді з питань розвитку будівництва житла за кошти громадян на території області проаналізував поточну ситуацію у зазначеній сфері та наголосив, що виконавча влада в регіоні не допустить зловживань з боку будівельних компаній.

У заході взяли участь керівники відповідних управлінь і служб ОДА, будівельних компаній. Йшлося про завершення моніторингу діяльності будівельних організацій у зазначеній сфері, який облдержадміністрація проводила за дорученням Секретаріату Президента України з метою убезпечення громадян від недобросовісних постачальників будівельних послуг.

В ході проведення моніторингу вдалося з'ясувати низку системних виробничих проблем галузі. Фахівці констатують фактичну її кризу. Перешкодами на шляху поступального розвитку житлового будівництва вони визнають інфляційні процеси (за останнє півріччя ціни на будівельні матеріали зросли у 2-3 рази), неможливість поповнення оборотних коштів шляхом кредитування (банківські структури здебільшого відмовляють будівельникам у кредитах), зменшення майже в 3 рази об'ємів іпотечних покупок житла тощо.

Що ж до безпосереднього вивчення діяльності будівельних компаній, з'ясовано, що на території області у будівництві житла спеціалізуються 30 компаній. Більшість з них – 28 організацій – добровільно представили до вивчення повний пакет документів про свою діяльність. Стосовно двох компаній, які відмовилися співпрацювати з органами виконавчої влади в регіоні на добровільних засадах, перевірку їх діяльності доручено провести правоохоронним органам.

- Виконавча влада в регіоні повинна не допустити зловживань у сфері будівництва за кошти громадян, адже йдеться, в першу чергу, про благополуччя наших людей, - підбив риску нараді Геннадій Фукс. – Разом з тим, ми не залишимось і осторонь проблем будівельників. Вже направлені наші пропозиції до Секретаріату Президента та до Мінрегіонбуду щодо вирішення проблемних питань будівельної галузі, які спрямовані на врегулювання ситуації з кредитуванням, цінами на будівельні матеріали, розвитком іпотеки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області