Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Багатодітним родинам покращують житлові умови

22 липня 2008 - 17:02

З метою підтримки ініціативи Президента України Віктора Ющенка щодо надання державної підтримки багатодітним родинам в області триває реалізація спільного проект у влади та бізнесу "Зігрій любов'ю дитину" . В першу чергу, він спрямований на вирішення побутових проблем багатодітних сімей (загалом в області 8 сімей), в яких виховується 10 та більше неповнолітніх дітей.

За результатами моніторингу житлових умов таких сімей вдалося скласти черговість щодо придбання для них нових помешкань. При встановлені черговості облдержадміністрація керувалася чинними Правилами обліку громадян, що потребують покращення житлових умов, та надання їм житлових приміщень, що затверджені постановою виконавчого комітету Запорізької обласної ради народних депутатів та президії обласної ради профспілок від 08.01.1985 № 2. Відповідно до Правил обліку встановлено норму мінімальної площі на одну людину – 6 кв.м.

Черговість була визначена також з урахуванням наявної житлової площі та матеріального становища сімей. Насамперед домівки були придбані багатодітнім сім'ям: Барвинських (мати-домогосподарка, батько тимчасово не працював), Каритько (мати розлучена та сама виховує 11 дітей, перебуває у декретній відпустці), Проскур (найменша житлова площа, мати у декретній відпустці), Холявко (житлова площа лише 37 кв. м., батько не працював).

Крім цього з'ясовано, що сім'я Безуглових (м. Запоріжжя) має 4 кімнатну квартиру (151,9 кв.м.), а сім'я Симонян (Запорізькій район) – будинок (90 кв.м.). Цим родинам було придбано мікроавтобуси «Газель».

За інформацією управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, незабаром буде придбано будинок для сім'ї Костіних (батько та мати хворі на туберкульоз та бажають переїхати у село Дніпровка до родичів). Згодом буде придбано будинок для багатодітної сім'ї Ткаченко, яка висловила побажання переїхати до Бердянська.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області