Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Маємо прибрати «шлагбауми» на шляху подальшого розвитку регіону»

22 липня 2008 - 15:07

Насамперед Олександр Старух повідомив, що органи статистики оприлюднили підсумки соціально-економічного розвитку країни за перше півріччя 2008 року. Серед промислових регіонів наша область посідає друге місце за обсягами промислового виробництва, третє місце – за рівнем індексу споживчих цін та середнім розміром заробітної плати, яка на сьогодні складає 1698 гривень.

- Певні проблеми маємо в галузі тваринництва. Тут за більшістю показників – виробництво м'яса, молока, яєць – область посідає останні місця, – зазначив очільник області.

Торкнувся він і питання підготовки до чергової сесії обласної ради, яка має відбутися на початку серпня. Зараз обласна виконавча влада працює над проектом змін та доповнень до бюджету цього року.

- Ми розраховували на 30 млн. грн. додаткових надходжень до бюджету. Але, на жаль, через не достатньо ефективну роботу деяких територій, маємо лише 24 млн., – зазначив О. Старух. – В першу чергу ці кошти будуть спрямовані на виконання соціальних програм та прибирання «шлагбаумів», які заважають подальшому розвитку Запорізького краю.

Також глава області поділився з журналістами приємною новиною. Через кілька днів хлібороби намолотять другий мільйон зерна нового врожаю. На сьогодні хліб зібрано з 56% площ. Найбільша врожайність – понад 43 ц/га у Великобілозерському районі. За словами Олександра Старуха, поки що проблем зі зберіганням зерна в області немає. Вирішується і проблема забезпечення аграріїв пальним. На його думку, головне, щоб був відрегульований ринок цін на зерно.

Виконуючий обов'язки голови ОДА повідомив журналістів, що цього тижня будуть проведені дві наради з питань енергозбереження. Олександр Старух також планує відвідати Пологівський район та взяти участь у святкуванні 1020-річчя хрещення Київської Русі у Києві. Наостанок керівник регіону запросив всіх бажаючих до участі в цих заходах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області