Запорізька область щомісячно згідно замовленню буде отримувати з Держрезерву до 500 тонн м'яса курятини. На його переробку вже погодилась фірма «Сладко». За минулий тиждень тут перероблено понад 15 тонн.
Ціна резервного курячого м'яса для переробників становить 11 грн. за кілограм. Оптова відпускна ціна на фабриці «Сладко», зокрема, складатиме 12 грн. 70 коп. На якість м'яса нарікань немає і надходить воно вчасно. Спеціалісти фабрики з резервної курятини вже готують для споживачів 12 найменувань продукції.
За словами Олександра Сіна курятину з Держрезерву може взяти будь-яка торгова фірма чи м'ясокомбінат, зробивши замовлення у відповідні органи.
Влада ставить за мету наповнити ринок дешевим і водночас якісним м'ясом, створивши конкурентне середовище для монополістів, а не адміністративно регулювати ціни.
- Державне регулювання призводить до деформації ринку. Як показує практика, ціни падають лише на деякий час, а потім стрімко піднімаються ще вище, - зазначив Олександр Сін.
Управління у справах преси та інформації