Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Негода не перешкодить успішним жнивам

18 липня 2008 - 14:54

Заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска провів обласну селекторну нараду з заступниками голів райдержадміністрацій та заступниками міських голів міст обласного підпорядкування. На черзі денній – два питання: забезпечення жнив ранніх зернових і зернобобових та проведення інвентаризації і оформлення правовстановлюючих документів на об'єкти нерухомості і земельні ділянки.

В обласній і районних студіях ВАТ «Укртелеком» також працювали начальники управлінь агропромислового розвитку та ветеринарної медицини, начальники інспекцій захисту рослин, якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції, насіннєвої інспекції, фахівці карантинної інспекції, представники хлібоприймальних, сільськогосподарських, фермерських підприємств.

Валерій Черкаска високо оцінив працю хліборобів, відзначивши, що Президент України Віктор Ющенко привітав запоріжців з першим мільйоном тонн зернових, зібраних на ланах області. Разом з тим, посадовець зазначив, що жнива ще тривають на понад 50 відсотках площ, а негода чинить перешкоди у збиранні врожаю. Він закликав керівників сільськогосподарських підприємств, що завершили роботи на своїх землях, якнайшвидше передислокувати свою збиральну техніку і надавати допомогу сусідам.

- Треба належним чином вирішити всі організаційні питання, - дав доручення керівникам райдержадміністрацій заступник голови обласної виконавчої влади. – Зробимо все, щоб негода не перешкодила подальшій успішній косовиці і урожай зібрали без втрат.

Також Валерій Черкаска привернув увагу керівників територій до вирішення нагальних питань з інвентаризації і оформлення правовстановлюючих документів на об'єкти нерухомості і земельні ділянки. Він наголосив, що лише таким чином можна впорядкувати ситуацію у сфері земельних відносин і забезпечити надходження податків до місцевих бюджетів.

- Зайве нагадувати, що сьогодні кожній території потрібні кошти на вирішення соціальних завдань, - зазначив посадовець. – Тож закликаю керівників районів належним чином використати важелі впливу і ефективно наповнювати скарбницю місцевої громади.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області