Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Надзвичайна кредитна програма по відновленню України набуває активної фази у Запорізькій області

22 листопада 2018 - 13:35

У Запорізькій області затверджено проекти, що фінансуються в 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та співфінансування з місцевих бюджетів на реалізацію проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, до яких було відібрано та включено загалом 14 субпроектів від  області. Це реконструкція та капітальний ремонт об’єктів соціальної сфери з метою підтримки та поліпшення якості життя внутрішньо переміщених осіб, зокрема   загальноосвітніх навчальних закладів, дитячих садків, медичних закладів, гуртожитків у Приморську, Мелітополі, Запоріжжі, Токмаку та Василівському районі. У зв’язку з цим відбулася зустріч з розпорядниками коштів та кінцевими бенефіціарами Надзвичайної кредитної програми по відновленню України, яку провів начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко.

- Цей проект реалізується в Україні з 2015 року, проте лише цього року ми переходимо до його активної фази – будівництва та реконструкції соціальних закладів. За  три роки ми підійшли до того моменту, коли почалася  реалізація конкретних проектів, - підкреслив Артур Бойко.

Так, уже розпочато будівельні роботи в Приморській районній лікарні. Очікується погодження Європейського інвестиційного банку щодо проведених процедур відкритих торгів та послуг технічного нагляду будівлі сімейного гуртожитку в Приморську та капітального ремонту будівель Приморської центральної лікарні.

Загалом по області планується реалізувати такі проекти: у Токмаку - реконструкція частини нежитлової будівлі під житло по вул. Шевченка, 3; у Мелітополі - капітальний ремонт будівлі та покрівлі Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1, ремонт загальноосвітньої школи I-III ступеня № 7, гімназії №9, дошкільного навчального закладу № 41 «Барвінок», дошкільного навчального закладу № 47 «Берізка», загальноосвітньої школи №1; у Василівському районі - капітальний ремонт Балківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини «Василівський центр первинної медико-санітарної допомоги»; у м. Запоріжжя - капітальний ремонт приміщень будівлі  загальноосвітньої школи № 53 та реконструкція колегіуму «Мала гуманітарна академія».

Сумарна вартість цих проектів складає 188489,17 тис. грн.

Учасники заходу також обговорили питання стосовно проектів, актуальних для участі у наступному пулі Надзвичайної кредитної програми по відновленню України, стан готовності проектно-кошторисної документації та експертних висновків, критерії відбору проектів тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП