Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Райони мають вкладати і власні кошти у реконструкцію об’єктів інфраструктури - Елла Слепян

22 листопада 2018 - 12:43

Під час перебування з робочою поїздкою у Новомиколаївському районі перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян разом  з головою місцевої райдержадміністрації Володимиром Грянистим відвідала об’єкти реконструкції та будівництва.

На дорозі загального значення Новомиколаївка – Сторчове – Максимівка – Михайло-Лукашеве розташований міст через річку Терса, ремонт якого розпочався у 2017 році. Загальна протяжність об’єкта становить 20,7 км. Наразі ремонтні роботи не проводяться. Ліва частина мосту знаходиться в аварійному стані і несе загрозу для населення. Завершення ремонту мосту дозволить забезпечити безперешкодний проїзд до стаціонару центральної районної лікарні, автобусних маршрутів загального користування та шкільних автобусів, а також жителі села зможуть вільно пересуватися по мосту.

Елла Слепян також відвідала опорний навчальний заклад - Новомиколаївську спеціалізовану загальноосвітню школу I-III ступенів №1, яка має важливе значення для розвитку громади.  Заклад потребує реконструкції будівлі з утепленням фасаду та встановленням відмостки. Утеплення фасаду дасть можливість зекономити бюджетні кошти до 450 тис. грн. та заощадити до 300 т.у.п. за рік.

Перебуваючи у Новомиколаївському будинку культури під час урочистостей на честь Дня гідності та свободи, у якому, до речі, відсутнє опалення,  Елла Слепян зі сцени пообіцяла посприяти скорішому вирішенню цього питання, адже великий просторий будинок культури потрібен для організації дозвілля місцевих жителів, дітей та молоді. З обласного бюджету планується виділити майже мільйон гривень на утеплення закладу.

Посадовець також відвідала Любицьку об’єднану територіальну громаду, де незабаром очікуються вибори голови. Чинний наразі голова Любицької сільської ради ознайомив  із проектом реконструкції покрівлі місцевого будинку культури. Кошторисна вартість  реконструкції складає 1588,191 тис. грн.

- Розбудова об’єктів інфраструктури, реконструкція закладів освіти і охорони здоров’я – це те, що має бути на гідному рівні і служити жителям громади. При цьому влада на місцях повинна проявляти свою цікавість до цього, пропонувати проекти на засадах співфінансування, планувати бюджет. Звичайно, обласна влада буде сприяти підтримці таких проектів, але райони мають вкладати і власні кошти, - підсумувала Елла Слепян.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП