Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль звернув увагу депутатів облради на важливі ініціативи

22 листопада 2018 - 14:20

Голова облдержадміністрації взяв участь у засіданні двадцять п’ятої позачергової сесії Запорізької обласної ради сьомого скликання. Захід  традиційно розпочався з вручення запоріжцям нагород. Зокрема, Указом Президента України за значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства орденом «За заслуги» ІІ ступеня було нагороджено ректора Таврійського державного агротехнологічного університету, депутата ЗОР Володимира Кюрчева.

За значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва орденом княгині Ольги ІІІ ступеня було нагороджено генерального директора Запорізької обласної філармонії Ірину Конареву.

Почесне звання «Заслужений працівник культури України»  присвоєно режисеру Палацу культури «Орбіта», м.Запоріжжя, Любові Чепіжко.

За значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників освіти почесне звання «Заслужений працівник освіти України» присвоєно завідувачу кафедри Запорізького національного технічного університету Геннадію Бабушкіну.

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту населення, забезпечення прав дітей і непрацездатних громадян похилого віку, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівника соціальної сфери почесне звання «Заслужений працівник соціальної сфери України» присвоєно заступнику начальника управління соціального захисту населення Запорізької міської ради Галині Остапенко.

Крім цього, за вагомий особистий внесок у забезпечення  підготовки висококваліфікованих фахівців охорони здоров’я, багаторічну плідну науково-педагогічну діяльність та високий професіоналізм було відзначено працівників Запорізького державного медичного університету. Зокрема, почесною грамотою Кабінету Міністрів  України нагороджено  доцента кафедри дитячої хірургії та анестезіології, кандидата медичних наук Ольгу Лятуринську та декана II медичного факультету, кандидата медичних наук Юрія Полковнікова.

Оголошено Подяку Прем’єр-міністра України доценту кафедри патологічної фізіології, кандидату медичних наук Глібу Василенку; доценту кафедри фармацевтичної хімії, кандидату фармацевтичних наук Людмилі Черковській; директору птахофабрики «Зарічна» Гуляйпільського району Юрію Сегеді та заступнику начальника управління - начальнику відділу Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Юлії Трошиній.

Костянтин Бриль також звернувся до депутатів з трибуни обласної ради.

- 28 листопада в Запорізькій області заплановано засідання Ради регіонального розвитку обласного рівня. За дорученням Президента України Петра Порошенка ми маємо розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. Процес розробки стратегічних програм розпочнеться вже найближчим часом. Під час зібрання Ради регіонального розвитку ми говоритимемо про те, що варто зробити першочергово, від чого поліпшиться життя людей в ОТГ. Для цього потрібно підсумувати все, що було зроблено, і прозвітувати перед громадою. Напрацювання власних планів та першочергових завдань для громад разом із реформою децентралізації влади, яку проголосив Петро Порошенко, є важливим кроком на шляху економічного оздоровлення країни. Тим часом сьогодні ми з вами зібралися для обговорення питань соціально-економічного стану Запорізької області. Тож нині  прошу депутатів обласної ради підтримати ряд важливих ініціатив, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Насамперед очільник області звернув увагу народних обранців на проблеми обласного водоканалу. Протягом кількох років поспіль депутати нинішнього скликання виділяють кошти на підтримку цього підприємства. Адже раніше водоканал цілеспрямовано знищувався і став настільки збитковим і дотаційним, що влада та депутати змушені щорічно витрачати кошти на виплату боргів із зарплатні та підтримку його діяльності. Нині вкрай важливо  «втримати на плаву» це комунальне підприємство. Для цього необхідно виділити 11 мільйонів гривень. Це та фінансова допомога, яка стане запорукою майбутнього розвитку водоканалу. Адже, погасивши борг ПДВ перед податковою, водоканал зможе працювати з підприємствами регіону на вигідних умовах та нарешті розпочне заробляти кошти для власного розвитку.

 - Думаю, що більшість із вас погодиться з тим, що без КП «Облводоканал» жителі багатьох населених пунктів нашого регіону  можуть залишитися без водопостачання. Проте політика «латання дір» є шляхом у нікуди. Тож ми з вами розуміємо, що маємо працювати на перспективу, - наголосив Костянтин Бриль.

Наприкінці минулого року рішенням сесії облради був призначений новий керівник підприємства - Сергій Басанський. Він розробив план стратегічного розвитку КП. Для перших кроків виконання цього плану потрібні кошти. Тож Костянтин Бриль звернувся до депутатів з проханням підтримати рішення щодо виділення з обласного бюджету 4,6 мільйона гривень на придбання техніки для обласного водоканалу. Нині необхідну техніку підприємство бере в оренду, що в підсумку лягає фінансовим тягарем на плечі споживачів. Отримавши власну техніку, водоканал зможе виконувати ремонтні роботи незалежно від умов оренди. Тож це рішення також є стратегічно важливим для нашого регіону.

- Стосовно соціального блоку питань, які не менш важливі для Запорізької області, хочу звернути вашу увагу на виділення додаткових коштів субвенції з держбюджету. Йдеться про підтримку медицини в нашій області. Так, ми отримаємо 2,2 мільйона гривень на  гемодіаліз, а також 4,8 мільйона гривень на підтримку парків швидкої допомоги. Ці кошти будуть витрачені на оновлення технічної бази, придбання паливно-мастильних матеріалів, аби на початку наступного року життя людей Запорізького регіону не залежало від наявності пального у швидких. Окремо за кошти обласного бюджету ми плануємо придбати шість автомобілів швидкої допомоги для наших медичних округів. Цей крок з оновлення парків швидкої допомоги заплановано до реалізації у першому півріччі 2019 року. І я впевнений, що ми впораємось із цим завданням. Тож нині прошу депутатів підтримати ініціативи облдержадміністрації щодо вирішення питань, важливих для всієї області. Адже наша з вами робота полягає саме в тому, щоб поліпшити якість життя всіх запоріжців, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

На останок очільник регіону звернув увагу присутніх на те, що четвертий рік поспіль у нашій області проводиться єдиний в Україні благодійний марафон до Дня Збройних Сил України. Участь у ньому - це  прояв поваги та турботи всієї запорізької громади про ветеранів Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил, які зберегли мир на нашій землі.

Минулого року на рахунку марафону було зібрано понад 1,1 млн. грн. Завдяки цьому допомогу було надано 360 ветеранам, також було профінансовано кілька дорогих операцій, збережено життя та здоров’я українських бійців, їх дітей, рідних та близьких загиблих героїв. Тож і нині Костянтин Бриль закликав депутатів, а також керівників підприємств та трудові колективи регіону долучитися до цієї благородної справи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП