Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Продовольче зерно виходить на біржові торги

17 липня 2008 - 16:15

Біржові торги з продажу-закупівлі продовольчого зерна урожаю 2008 року стартували у Запоріжжі.

У ПК «Металургів» зібралися представники всіх територій області, щоб з'ясувати механізм та умови участі у торгах, перелік необхідних документів, стартові ціни тощо.

Було оголошено, що п'ять елеваторів на території регіону - Веселівський, Вільнянський, Токмацький (у м. Молочанськ) та у селищах Пришиб і Комиш-Зоря - узгодили всі документи і повністю готові до прийомки зерна. Інші підприємства, що спеціалізуються на зберіганні зернових, завершують процес позгодження всіх необхідних документів і найближчим часом стануть до роботи.

Визначено стартові ціни : 1251 грн. за 1 тонну пшениці третього класу та 1134 грн. - за 1 тонну пшениці четвертого класу. Якість зерна контролюють фахівці Запорізької обласної хлібної інспекції.

На торги власну зернову продукцію запропонували 2 фермерські господарства з Приазовського району (300 тонн) та 3 фермерські господарства з Чернігівського району ( понад 1 тис. тонн).

Фермерські господарства - це перші ластівки, які відкривають біржові торги. Вже найближчим часом їх наслідуватимуть і потужні сільськогосподарські підприємства області, переконаний заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска. – Завдяки тому, що запорізькі хлібороби впровадили технології високої культури землеробства, а також за сприяння погодних умов цього року ми очікуємо на досить високий врожай і намагатимемося покласти у засіки держави стільки, зокрема, продовольчого зерна, щоб його вистачило до наступної осені. Біржові торги вважаю дієвим інструментом стимулювання сільгоспвиробника. Адже тут ціну регулюють ринкові важелі, і селянин убезпечений від заниження вартості його продукції, - зазначив посадовець.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області