Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Управлінський досвід старійшин потрібен державі і регіону

16 липня 2008 - 08:52

Після тривалої перерви відновлено роботу Ради старійшин при голові облдержадміністрації. Олександр Старух зібрав на перше засідання найавторитетніших людей регіону, які свого часу очолювали провідні підприємства, владні і правоохоронні органи, інші організації.

- Всі ви маєте достойний управлінський досвід, який потрібен державі і регіону. Нам важливо почути вашу думку щодо вирішення найбільш гострих питань, ваші поради, як краще побудувати роботу, - звернувся Олександр Старух до присутніх, запрошуючи до розмови. Голова попередньої Ради старійшин Олександр Воробйов нагадав, що механізм співпраці з органами виконавчої влади був напрацьований і тепер його потрібно модернізувати до сучасних потреб. Учасники засідання жваво підключилися до обговорення і порушували наболілі питання – необхідності форсованого реформування місцевого самоврядування, прийняття змін до системи виборів, насамперед, скасування виборів до місцевих рад за партійними списками, розподілу податкових надходжень між центром і територіями тощо. Однак згодом одностайно дійшли висновку: щоб Рада ефективно працювала, треба займатися питаннями, які можна вирішити на регіональному рівні. – Наше завдання – допомогти адміністрації тими знаннями, досвідом, які ми маємо кожен у своєму напрямку, - зазначив президент ЗООСПП "Потенціал" Петро Ванат.

В результаті обговорення. глава обласної виконавчої влади Олександр Старух запропонував ввести старійшин у робочі органи відповідно до їхнього фаху з тим, щоб вони брали участь у засіданнях, колегіях галузевих управлінь, за необхідності надавали консультативну допомогу. Також прийнято рішення, що члени Ради старійшин будуть позаштатними радниками голови облдержадміністрації з галузевих питань.

 



Управління у справах преси та інформації

(.doc, 41Kb)

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області