Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перші результати жнив свідчать про успіх

11 липня 2008 - 14:35

Заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска провів обласну селекторну нараду щодо ходу збирання ранніх зернових і зернобобових культур, у якій взяли участь начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Журавльов, керівники обласних установ та організацій агропромислового комплексу.

Про хід збирання ранніх зернових і зернобобових культур поінформував начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації В. Журавльов.

Площа до збирання ранніх зернових і зернобобових культур складає по всіх категоріях господарств 782,9 тис .га., у тому числі озимої і ярої пшениці – 516,6 тис. га, озимого і ярого ячменю – 249,6 тис. га, жита – 4,6 тис. га, гороху – 8,7 тис. га, вівса – 3,4 тис. га.

Станом на 10 липня у господарствах області скошено 201,94 тис. га, обмолочено – 182,09 тис. га, намолочено – 622,22 тис. тонн при середній врожайності 34,2 ц/га. Озимий ріпак обмолочено на площі 14,81 тис. га, намолочено – 24,34 тис. тонн, урожайність склала 16,4 ц/га.

Найбільше обмолочено зернових у Приазовському (56,2 тис. га), Мелітопольському (54,4 тис. га), Якимівському (48,9 тис. га), Пологівському і Веселівському (по 28,8 тис. га) районах.

Найвищу урожайність ранніх зернових на 10 липня отримано в Куйбишевському (41,9 ц/га) та Великобілозерському (41,8 ц/га) районах.

Починаючи з 3 липня проводиться обласне змагання серед колективів збиральних агрегатів за найвищу продуктивність праці на жнивах ранніх зернових культур на приз заслуженого механізатора України І.П. Мартиненка.

За результатами першої п'ятиденки з 3 по 7 липня переможцем став колектив з ТОВ «Гайчур» Новомиколаївського району – збиральний агрегат, який очолює комбайнер Сергій Колесник, намолотив за 5 днів 910 тонн зерна з площі 182 га при урожайності 50 ц/га.

Під особливий контроль взято питання охорони праці та пожежної безпеки при збиранні зернових культур.

Аграрний фонд України разом з Міністерством аграрної політики України визначили обсяги закупок продовольчого зерна для Запорізької області - 50 тис. тонн пшениці.

8 липня п.р. Аграрна біржа і Аграрний фонд провели перші торги, на яких доведено обсяги і порядок закупівлі продовольчого зерна до Аграрного фонду.

На нараді наголошувалося на тому, що необхідно активізувати роботу щодо використання коштів Державного бюджету, які виділені на підтримку виробництва продукції на зрошувальних землях, за продану великовагову худобу, на здешевлення на 30% вартості складної техніки вітчизняного виробництва, на компенсацію кредитних ставок по коротко-, середньо- і довгострокових кредитах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області