Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Слова про підтримку соціально незахищених верств населення повинні підкріплятися справами»

10 липня 2008 - 15:29

На розгляд учасників засідання винесено важливі питання життєдіяльності регіону: про створення умов для повноцінної активності осіб з обмеженими можливостями, про поліпшення становища багатодітних сімей, про стан дорожнього господарства, про проблеми та перспективи розвитку тваринницької галузі, про природно - заповідні справи.

За півроку, що минули після Всеукраїнської наради “Безбар'єрна Україна”, в області відбулися позитивні зрушення, але з певних напрямків роботи залишилось ще немало невирішених завдань, які не дають можливості багатьом людям з обмеженими фізичними можливостями інтегруватися в суспільство.

- У цій темі дрібниць немає, потрібен комплексний підхід, і, на мій погляд, дії окремих місцевих органів виконавчої влади неадекватні вимогам Указу Президента України, – зазначив керівник регіону. – Надзвичайно гострою залишається проблема будівництва житла, пристосованого до потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями.

За словами Олександра Старуха , більш активною має бути позиція місцевих органів влади і у вирішенні проблем багатодітних родин.

У виступі першого заступника голови ОДА Олександра Бережного порушувалися основні проблемні питання в галузі дорожньо-транспортного комплексу, а саме: незадовільний стан дорожнього покриття, відсутність освітлення проїзної частини у населених пунктах, мала пропускна спроможність на дорогах державного значення, розташування стихійних ринків уздовж проїзної частини.

Наголошувалось і на проблемах будівництва мостових переходів через Дніпро, фінансування якого вкрай необхідне вже сьогодні, бо на кінець року буде запізно. Адже інфляція «з'їсть» певну частину коштів.

Олександр Старух повідомив, що особисто вже підписав листи до кожного народного депутата України від нашої області з проханням сприяти прийняттю змін до бюджету 2008 року, де закладені і кошти на спорудження запорізьких мостів.

При розгляді проблем тваринницької галузі акцент зроблено на залученні інвестицій, використанні наукового потенціалу, прийнятті не лише обласної, а й районних програм розвитку тваринництва.

Як зазначалось на засіданні колегії, нині в області налічується 310 об'єктів природно-заповідного фонду, але в натурі їх межі так і не встановлено остаточно. Тому місцевим органам влади дано доручення забезпечити завершення роботи зі встановлення в натурі (на місцевості) меж територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

(Тези доповідей з кожного питання – у доданих файлах)

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 42Kb)
(.doc, 57Kb)
(.doc, 50Kb)
(.rtf, 46Kb)

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області