Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Навчальні цілі тренувань у разі виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС досягнуто

29 жовтня 2018 - 11:51

В облдержадміністрації відбулося підбиття підсумків тренувань органів управління та сил цивільного захисту Запорізької області та їх ланок щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на ВП «Запорізька АЕС», яке провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

Нагадаємо, за тактичним задумом при проведенні планового технічного обслуговування систем безпеки виникла позаштатна ситуація, яка набула масштабів аварії. Зона можливого небезпечного радіаційного забруднення в такому випадку становить 1750 квадратних кілометрів. До 50-кілометрової зони входять 69 населених пунктів, у тому числі: міста обласного значення Енергодар, частково Запоріжжя та 67 населених пунктів Кам'янсько-Дніпровського, Великобілозерського, Веселівського, Василівського, Михайлівського, Запорізького районів. 

Під час наради Віктор Скобліков наголосив, що всі навчальні цілі тренування досягнуті. Проведено уточнення територій та населених пунктів, які потрапляють до зони можливого ураження в разі виникнення надзвичайної ситуації на ВП «Запорізька АЕС».

Скориговано  плани реагування та евакуації населення із зон можливого ураження при загрозі або виникненні аварії на ВП «Запорізька АЕС». Перевірено готовність органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та її ланок до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Удосконалено практики та навички керівного складу, органів управління, підприємств, установ і організацій щодо організації проведення евакуаційних заходів та інших невідкладних робіт у разі ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та захисту населення, а також життєзабезпечення евакуйованих людей.

Вирішено проблемні питання  реалізації вимог законодавчих та інших керівних документів з питань цивільного захисту, а також в організації виконання завдань за призначенням,  визначено основні напрямки роботи у цих сферах.

Заступник голови облдержадміністрації  Віктор Скобліков зазначив, що всі впоралися з поставленими цілями.

- Хочу з гарного боку виділити пункт прийому в Запоріжжі, всі спрацювали злагоджено та оперативно, інші райони повинні врахувати недоліки. Дякуємо також Головному управлінню ДСНС України у Запорізькій області та Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації за роботу. Загалом навчання відбулися на гідному рівні. Авжеж, є певні недоліки, які ми врахувоємо у подальшій роботі, - відзначив, підбиваючи підсумки, Віктор Скобліков.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи