Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Опійний мак підлягає негайній ліквідації

10 липня 2008 - 11:27

Заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска у ході робочої поїздки до Пологівського району з'ясував обставини сівби та вирощування маку на полях місцевої агрофірми «Батьківщина» і дав доручення голові Пологівської РДА Валерію Тоцькому у правовому полі в межах діючого законодавства вирішити питання щодо убезпечення від розповсюдження цієї отруйної продукції в районі та на сусідніх територіях.

У нараді з питань контролю за вирощуванням опійного маку, що відбулася в Пологівській райдержадміністрації, також взяли участь виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Запорізькій області Іван Пазинич, начальник УНОН УМВС України в Запорізькій області Михайло Павлюк, представники місцевих правоохоронних органів.

Йшлося про факт незаконного вирощування маку з надлишковим вмістом морфіну на площі близько 200 га. Факт надлишкового вмісту отруйної речовини засвідчений трьома попередньо проведеними експертизами.

- Питання будемо вирішувати у правовому полі, - заявив позицію виконавчої влади Валерій Черкаска. – Беручи до уваги, що отруйний мак вирощується без належних дозволів, власник не забезпечив його надійну охорону, ми схильні вважати це явище протиправним. Зараз вже готуємо всі документи до розгляду у суді. За правовими нормами опійний мак підлягає негайній ліквідації.

Виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Запорізькій області Іван Пазинич дав доручення керівництву загону спеціального призначення «Беркут» забезпечити належну охорону макових полів до вирішення питання у суді.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області