Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль підписав Угоду про співробітництво між Запорізькою облдержадміністрацією та Гомельським облвиконкомом

26 жовтня 2018 - 11:50

25-26 жовтня 2018 року в Гомелі проходить Перший форум регіонів України та Білорусі за участю Президентів обох країн. Захід проводиться під патронатом Кабінету Міністрів України та Ради міністрів Республіки Білорусь. Участь у Форумі також бере голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Дводенний Форум регіонів проводиться з метою підтримки рівня довіри та подальшого розвитку політичних, економічних і гуманітарних зв’язків між двома країнами. А також розширення міжрегіонального співробітництва та представлення економічного потенціалу регіонів і конкретних проектів у сфері торгівлі, промисловості, сільськогосподарської кооперації, інвестицій та зміцнення прямих зв’язків на рівні областей, районів та господарюючих об’єктів.

В рамках Форуму пройшла виставка економічного потенціалу регіонів двох країн. Кожна з національних експозицій розташована на площі в 600 м². Власне українську експозицію сформовано за регіональним принципом і за участю всіх регіонів країни. Аби кожна область могла представити економічний та інвестиційний потенціал і продукцію підприємств регіону, зацікавлених у виході на ринок Білорусі або посиленні на ньому своєї присутності.
Також програмою першого дня форуму передбачено офіційну зустріч глав регіонів України та Білорусі з керівництвом Гомельського облвиконкому. І сьоме засідання українсько-білоруської Ради ділового співробітництва, де були проведені  переговори між представниками українських та білоруських компаній та ряд інших заходів.

Окремо в рамках Першого Форуму регіонів України та Республіки Білорусь відбулося підписання Угоди про співробітництво між Запорізькою облдержадміністрацією та Гомельським облвиконкомом.

- В Білорусі проживає близько 230 тисяч українців. А в Україні понад 270 тисяч білорусів. У Запорізькій області, яку я представляю, також живуть чимало білорусів. Йдеться про Токмацький, Розівський, Більмацький та інші райони. І найбільш яскравим можу назвати білоруське національно-культурне товариство «Гусарка». З села Гусарка, яке в Запорізькому регіоні заснували білоруси ще в 1807 році. Звичайно, Україна й Білорусь мають дуже багато спільного у своїй історії. Крім того, ми з вами маємо суміжні території і наявність спільного українсько-білоруського кордону. А відповідно й чимало варіантів для взаємовигідної співпраці. Крім залізничних шляхів, нас сполучають й водні. Тож впевнений - наша з вами нинішня зустріч матиме плідні та позитивні наслідки, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи