Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розпочато роботу над дорожньою картою розвитку підприємництва

8 липня 2008 - 17:07

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух провів робочу нараду з питань розвитку підприємництва в регіоні за підсумками всеукраїнського форуму «Влада і бізнес - партнери» за участю Президента України Віктора Ющенка.

У заході взяли участь заступник голови ОДА Геннадій Фукс, члени координаційної ради при голові ОДА з питань розвитку підприємництва, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, державної податкової адміністрації в Запорізькій області, Запорізької державної митниці, відомчих управлінь, комітетів, комісій, інспекцій, а також запорізькі підприємці – учасники столичного форуму.

Заступник голови ОДА Геннадій Фукс зазначив, що головне завдання влади на поточний момент – забезпечити комфортні умови для поступального розвитку малого і середнього бізнесу. Він пояснив, що сьогодні фіскальні, контролюючі та дозвільні органи видають безліч нормативних актів, які протирічать нормам діючого законодавства у цій сфері. Тому, на думку посадовця, необхідно скоординувати роботу цих органів і ліквідувати такі нормативні документи. Також він звернув увагу присутніх на той факт, що не всі дозвільні органи ведуть прийом документів через єдині дозвільні центри, і наголосив, що влада стимулюватиме їх до виконання цієї роботи. Йшлося і про необхідність достатнього матеріально-технічного забезпечення єдиних дозвільних центрів.

- Ми маємо власне бачення підходів до вирішення наболілих проблем, - звернувся Геннадій Фукс до учасників наради. – Тож активно включайтеся до роботи. Поділіться власним досвідом у сфері організації підприємницької діяльності.

Підприємці висловили пропозиції з врегулювання системи пенсійного забезпечення, наголошували на необхідності впровадження реальних важелів підтримки місцевого товаровиробника, зокрема, виробників харчової продукції, рекомендували утворити єдиний самостійний структурний підрозділ облдержадміністрації, який би опікувався вирішенням проблем з розвитку підприємництва. Учасники форуму у Києві поділилися з присутніми власними враженнями і висновками щодо його своєчасності та результативності.

Виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух поінформував учасників наради про результати всеукраїнського форуму «Влада і бізнес – партнери». Він зазначив, що Президент України Віктор Ющенко з трибуни форуму закликав уряд спростити правила роботи українського бізнесу і забезпечити належні умови для його сталого розвитку.

- На регіональному рівні працюватиме робоча група, яка створить реальну дорожню карту, за якою розвиватиметься бізнес в регіоні, - підбив риску нараді керівник ОДА. – Прошу підприємців взяти участь у цій роботі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області