Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ЕМ-технологія підвищує родючість запорізьких ланів

8 липня 2008 - 09:35

Заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска разом з заступником голови обласної ради Леонідом Анісімовим у ході робочої поїздки до Оріхівського району побували на експериментальному полі місцевого господарства ТОВ «Данко» і особисто ознайомилися з результатами впровадження ЕМ-технології у процес вирощування зернових.

Посадовців супроводжували фахівці головного управління агропромислового розвитку ОДА, Державної сільськогосподарської дослідної станції, Державного центру охорони родючості грунтів і якості продукції. Стан посівів пшениці сорту «Подолянка», що достигає на цьому полі, одержав високу оцінку фахівців. Також спеціалісти підтвердили, що завдяки використанню ЕМ-технології останнім часом значно покращився стан і самого ґрунту.

- ЕМ-технологія полягає у застосуванні препаратів, що виробляються на основі ґрунтових мікроорганізмів, - пояснив директор сільськогосподарського підприємства ТОВ «Данко» Артур Крупський. – Їх застосування дозволило нам тільки за один рік підвищити зміст гумусу у ґрунті на 0,5% і досягти врожайності 32 ц/га там, де раніше максимально збирали 15-17 ц.

Посадовці пройшлися по полю і переконалися, що якість посівів повсюди однорідна: пшениця міцна, без будь-яких хворобливих уражень, а от бур'янів –не видно. Господар пояснив, що такого ефекту вдалося досягти завдяки точному виконанню всіх технологічних приписів.

- Сьогодні сільське господарство без наукового керівництва - все одно, що футбол без тренера, - констатував заступник голови ОДА Валерій Черкаска. - Ми переконалися, який колосальний ефект дає правильне застосування наукових підходів, зокрема, у сфері вирощування зернових. Переконаний, що досвід ТОВ «Данко» слід популяризувати і розповсюджувати на теренах Запорізької області. Для нас особливо цінним є той факт, що ЕМ-технологія дозволяє не тільки збільшити врожайність, але й зберігає найцінніше для нас – нашу родючу землю.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також