Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства житлово-комунального господарства області вже готуються до зими

7 липня 2008 - 14:06

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс провів робочу нараду з питань реформування житлово-комунального господарства та підготовки його об'єктів до роботи в осінньо-зимовий період.

У заході взяли участь керівники профільних управлінь ОДА, представники райдержадміністрацій та міськвиконкомів області, депутати обласної та районних рад.

Учасники наради розглянули хід виконання заходів Програми реформування ЖКГ області на 2006-2010 роки. Йшлося про позитивний досвід Бердянського міськвиконкому щодо створення ефективного власника житлового фонду та Мелітопольського міськвиконкому щодо залучення керуючої компанії до управління житловим фондом, запровадження ефективних форм управління житловим фондом м. Запоріжжя, хід реформування житлово-комунального господарства м. Енергодар.

Також фахівці обговорили шляхи вирішення поточних проблем з підготовки об'єктів житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2008-2009 років.

- Президент України Віктор Ющенко визнає реформу житлово-комунального господарства пріоритетною сферою спільної відповідальності уряду та місцевих органів влади і наголошує на тому, щоб її заходи впроваджувалися активніше, – зазначив заступник голови ОДА Геннадій Фукс. – Адже саме від того, як виконуватиметься це завдання, залежить комфортне та безпечне життя людей.

Підводячи риску нараді, посадовець підкреслив, що в області вже ведеться ретельна планова підготовка об'єктів ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період. Зокрема, 991 будинок (12% від всього житлового фонду області) повністю забезпечений відремонтованими системами опалення, водо- та енергопостачання, на 162 будинках (22% від запланованого) відремонтовано дахи, проведено профілактику 1316 (24%) опалювальних систем, відремонтовано 717 (29%) систем гарячого та 1031 (23%) систем холодного водопостачання. Разом з тим, попереду ще велика робота. Геннадій Фукс попередив, що кожен керівник території нестиме персональну відповідальність за вчасне і належне її виконання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також