Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жнива стартували у всіх районах області

4 липня 2008 - 13:17

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Валерія Черкаски відбулася обласна селекторна нарада щодо ходу збирання ранніх зернових і зернобобових культур у поточному році.

В роботі наради взяли участь начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Журавльов, керівники обласних установ та організацій агропромислового комплексу, голови районних державних адміністрацій та їх заступники з питань АПК, інші фахівці та керівники сільгосппідприємств і фермерських господарств.

Про хід збирання ранніх зернових і зернобобових культур у поточному році поінформував начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Журавльов. Площа до збирання ранніх зернових і зернобобових культур складає по всіх категоріях господарств 782,9 тис. га., у тому числі озимої і ярої пшениці 516,6 тис. га, озимого і ярого ячменю - 249,6 тис. га, жита - 4,6 тис. га, гороху - 8,7 тис. га, вівса - 3,4 тис. га.

Станом на 4 липня всі 20 районів області розпочали збирання ранніх зернових. Скошено на площі 43,9 тис. га, обмолочено - 36,3 тис. га, намолочено - 123,78 тис. тонн при середній врожайності 34,1 ц/га. Озимий ріпак обмолочено на площі 4,65 тис .га, урожайність якого склала 14,0 ц/га.

Починаючи з 3 липня в області проводиться змагання колективів збиральних агрегатів за найвищу продуктивність праці на жнивах ранніх зернових культур на приз заслуженого механізатора України І.П. Мартиненка.

Переможці першої п'ятиденки будуть визначені 8 липня (всього буде 4 п`ятиденки). Передові колективи, крім вручення перехідного призу І.П.Мартиненка, будуть нагороджені Почесними грамотами і цінними подарунками.

Також сільгосптоваровиробників поінформовано про закупівельні цін на продовольче зерно, яке буде закуповуватись до Держрезерву та в Аграрний фонд.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області