Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До лав Збройних Сил України відправилися перші 60 призовників із Запорізької області

9 жовтня 2018 - 13:37

У рамках осінньої призовної кампанії на обласному збірному пункті відбулося перше відправлення юнаків на військову службу до лав Збройних Сил України. Урочистості з цієї нагоди відвідав голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. Провести хлопців також прийшли ветеран Другої світової війни полковник у відставці Віктор Варвашеня, ветеран антитерористичної операції, голова консультативної ради учасників АТО Андрій Хімічев, а благословив призовників на проходження військової служби  священик УПЦ КП  протоієрей отець Юрій.

Очільник регіону привітав майбутніх захисників Батьківщини та побажав їм успіхів в опануванні військової справи.

- Сьогодні до Збройних Сил України відбувають перші 60 хлопців із Запорізької області. Серед вас 16 отримали велику честь та відповідальність проходити службу в Окремому полку Президента України імені гетьмана Богдана Хмельницького в місті Києві. Решта будуть направлені для проходження строкової військової служби до Повітряних сил Збройних Сил України, де на початку служби здобудуть теоретичні знання та практичні навички з військової справи у навчальних центрах, які розташовані в західних областях України. Служба в армії – це школа мужності, хоробрості і стійкості, особливого гартування волі та характеру, які залишаються у людини на все життя. Це прояв патріотизму та розуміння відповідальності перед Батьківщиною. Окрема подяка батькам та рідним наших майбутніх воїнів.  Щиро вдячний вам за розуміння необхідності  саме в теперішній напружений час проходження військової служби вашими синами. Уклін вам і шана, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

         Як повідомив військовий комісар Запорізького обласного військового комісаріату полковник Юрій Трофименко, в період з початку жовтня до кінця грудня цього року до війська планується відправити 720 строковиків із Запорізької області. Із них до Збройних Сил України – 235 чоловік, до Національної гвардії України – 330, до Державної прикордонної служби України – 120 чоловік, до Державної спеціальної транспортної служби України – 35 чоловік. На строкову службу призиваються юнаки у віці від 20 до 27 років, придатні до проходження служби, які не мають причин для відстрочки. Призовники з вищою освітою будуть служити рік; без – півтора року.

Військовослужбовці, які призвані на строкову військову службу, у зону проведення операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей направлятися не будуть.

Військовий комісар також наголосив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу» кожен солдат перед початком проходження строкової військової служби одразу після відправлення у військову частину отримує допомогу у двох розмірах прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року.

Передбачена також допомога й по завершенню служби у розмірі середньомісячної зарплати для тих, хто працював, та мінімального окладу для тих, хто до служби в армії не був працевлаштований.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи