Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасники семінару-тренінгу з економічного розвитку отримали сертифікати

28 вересня 2018 - 15:41

Сьогодні в облдержадміністрації завершено навчальний семінар-тренінг з місцевого економічного розвитку для представників регіональних органів влади та органів місцевого самоврядування Запорізької області. Сертифікати щодо проходження навчання вручили учасникам семінару керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко.

- Одна з найбільших проблем територій – це необхідність навчання та підготовка кваліфікованих фахівців. Завдяки таким заходам та практичним навичкам, які ви отримали, наші спеціалісти відтепер мають необхідні знання. Бажаю вам, щоб нова інформація була для вас корисною та ви могли реалізувати свої напрацювання на місцях. Впевнена, що у Запорізькій області будуть великі доробки, успіхи та розвиток, - зазначила Зінаїда Бойко.

Навчання тривало чотири дні, впродовж яких з представниками міських та селищних рад, структурних підрозділів облдержадміністрації, головами об’єднаних територіальних громад працювали тренери – викладачі академії держаного управління при Президентові України,  консультанти та експерти з міжвідомчої співпраці та економічного розвитку проекту ПРОМІС.

Учасники  навчання в рамках проекту ПРОМІС ознайомилися з аспектами та основами місцевого економічного розвитку,  стратегічними та тактичними інструментами, активно працювали під час практичних занять.

Нагадаємо, проект «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) упроваджується Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади.

Мета проекту – зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримка процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

За словами організаторів заходу, від реалізації проекту очікується поліпшення у сфері реформування економіки, місцевого самоврядування, вдосконалення міжвідомчої співпраці, формування виваженої політики, ефективного планування та взаємодії між різними рівнями влади для розвитку децентралізації, підтримки бізнесу, залучення інвестицій, економічного зростання та розвитку територіальних громад регіону.

Подібні семінар-тренінги проводяться в Запорізькій, а також Полтавській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи