Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вінницькі аграрії вивчають досвід запорізьких колег

27 вересня 2018 - 10:55

У рамках двосторонньої співпраці до Запорізької області прибула делегація вінницьких аграріїв на чолі з першим заступником голови Вінницької облдержадміністрації Андрієм Гижком. Сьогодні перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Елла Слепян провела зустріч із вінницькою делегацією, до складу якої входять  представники підприємств з виробництва плодово-ягідної та молочної продукції,  вирощування зернових і технічних культур, тваринництва.

- Рада вітати вас на славетній запорізькій землі. Сподіваюсь, що проведені дні у нас вам стануть у нагоді і ви зможете почерпнути досвід запорізьких аграріїв. На сьогодні Запоріжжя все ж таки більше промисловий регіон, але в аграрному бізнесі зайнято 22% населення, і це вагомий показник. Крім цього, 4% усієї сільськогосподарської продукції нашої країни виробляється на нашій землі. Наш край також є одним із лідерів експорту зерна, олії тощо. Вважаю, що вам буде з чим ознайомитись, на що подивитись. Звичайно, бажаю вам плідної праці, - зазначила Елла Слепян.

У рамках перебування вінницькі аграрії ознайомляться з позитивним досвідом запоріжців нарощування обсягів виробництва, переробки продукції тваринництва та рослинництва, а також її реалізації через розгалужену мережу торгівлі на прикладі провідних підприємств регіону. Зокрема, відвідають підприємства ПАТ «Племзавод «Степний», ТОВ «СПП Лана», фермерські господарства «Ясени» та «Зустріч», Оріхівський завод сільськогоподарських машин «Агротех».

Під час зустрічі перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко представив провідних підприємців, які є представниками різних галузей агробізнесу Вінниччини.

- Наскільки приємно розуміти, що ще два роки тому ми їздили для обміну досвідом за кордон та переймали їхню специфіку роботи, а вже зараз аграрії України обмінюються досвідом між собою. Скажу, що нашому регіону є про що розповісти, і в той же час – є чому повчитися у своїх колег, - наголосив Андрій Гижко.

Захід організовано за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу. Наразі на запрошення Центру інформаційної підтримки бізнесу Запорізької торгово-промислової палати вінничани у відповідь знайомляться з роботою запорізьких агропідприємств. Адже наприкінці серпня група запорізьких аграріїв на запрошення Центру інформаційної підтримки бізнесу Вінницького Клубу ділових людей вже перебували з діловою поїздкою у Вінницькій області.

У Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації зазначили, що метою двосторонніх поїздок є обмін досвідом та втілення передових технологій з вирощування, зберігання, переробки плодів, ягід та інших продуктів рослинництва для нарощування їх виробництва, переробки та експорту, в тому числі  шляхом міжрегіональної кооперації.

Вінницький регіон, так само як і Запорізький, ключовим напрямком розвитку визначає необхідність переходу аграріїв від виключно вирощування сільськогосподарської продукції до завершеного виробництва, що передбачає глибинну переробку врожаю та виробництво кінцевого продукту, який би був конкурентоспроможним та орієнтованим на експорт.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи