Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі вивчають досвід екологічного виховання дітей фахівці з усієї України

26 вересня 2018 - 12:42

У Запорізькій облдержадміністрації урочисто відкрився всеукраїнський семінар-практикум заступників директорів обласних еколого-натуралістичних центрів. З метою узагальнення та поширення передового досвіду, підвищення кваліфікації педагогічних працівників еколого-натуралістичного напрямку на триденний курс від Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України зібралися представники з більшості областей країни.

Привітали гостей міста – заступників директорів обласних станцій юних натуралістів та урочисто дали старт пленарному засіданню директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова та керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимир Подорожко.

- Сьогодні ми з вами робимо одну справу - формуємо сучасне покоління та працюємо над дитиною, яка має знайти своє середовище, де вона могла б максимально розвивати свої здібності. У наш час ми не можемо говорити, що дошкільна, позашкільна освіта – це щось окреме. Всі ці елементи і складають загальну систему освіти. Хочу додати, що в цьому році відзначають сторіччя позашкільної освіти, насправді, це  значний ювілей. Розвиток еколого-натуралістичного напрямку на територіях також може  святкувати цю почесну дату. Оскільки тема сьогоднішнього семінару стосується створення цілісного простору,  хочу, щоб у всіх нас існувало розуміння важливості обміну досвідом серед керівників станцій юних натуралістів  для успішного розвитку цієї галузі на територіях. Бажаю вам плідної роботи і навчання, - зазначила Тетяна Озерова. 

Головною темою практичного семінару є створення цілісного освітньо-виховного простору, спрямованого на розвиток пізнавального інтересу учнів до навколишнього середовища. Програмою навчання передбачається, що впродовж трьох днів учасники семінару ознайомляться з роботою закладів освіти Запорізького краю. Під час поїздок на території заступники директорів центрів будуть обмінюватися досвідом з питань формування у вихованців дитячих садків, учнів шкіл, шкіл-інтернатів, студентів закладів вищої освіти екологічних компетентностей та екологічного світогляду.

Програмою також передбачено знайомство з екологічними та освітніми програмами металургійного комбінату «Запоріжсталь», презентація діяльності Запорізької дитячої залізниці на тему «Екологія і транспорт», відвідування центру розвитку дитини «Лазурний» з метою ознайомлення з системою взаємодії дошкільників із навколишнім світом, презентація спільної роботи Всеукраїнської федерації «Спас» та школи-інтернату «Козацький ліцей» стосовно еколого-патріотичного виховання в умовах школи-інтернату. Звичайно, для гостей організатори підготували цікаві екскурсії містом і історико-культурним комплексом «Запорозька Січ».

За результатами роботи семінару-практикуму  буде видано збірку тематичних статей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024