Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Хороші дороги і відмінний сервіс приведуть відпочиваючих на Азовське узбережжя

23 червня 2008 - 16:59

Організаційні заходи щодо проведення перевірки було забезпечено управлінням культури і туризму облдержадміністрації.

У створену міжвідомчу робочу групу ввійшли фахівці структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів, задіяних у сприянні розвитку туризму і курортів у регіоні.

На запорізькому узбережжі Азовського моря розташовано понад пів тисячі баз відпочинку, санаторіїв, дитячих оздоровчих закладів. Згідно даних селищної ради, 308 з них – у Кирилівці. Цього року на Пересипі припинено роботу водогону через його аварійний стан. Місцева влада, щоправда, запевняє, що проблем з водою не існує – її підвозять регулярно. Проблема в іншому – селищна рада на сьогодні не має повного реєстру баз відпочинку, а це означає, що чимало з них працює нелегально.

Бердянськ має 90 подібних установ, розташованих в основному на косі. Тут досить розвинута інфраструктура. Але для того, щоб вона повноцінно функціонувала, потрібна цільова державна програма.

Бердянський район може похвалитися роботою лише 19 баз відпочинку і двома дитячими таборами, які до того ж є приватними. Місцеву владу турбує більше проблема берегоукріплення, ніж збільшення мережі оздоровчих закладів. А розвивати туристично-курортну галузь тут планують за допомогою «зеленого» туризму, коли можна і на сільському подвір'ї відпочити, і в морі скупатися. Головне, щоб ті, хто пропонує такі послуги, працювали легально, дотримуючись всіх норм.

У Приморську бази відпочинку лише чекають своїх відпочиваючих. Місцеві туроператори готові організовувати екскурсії в різні куточки не лише району, а й регіону в цілому.

Туристичним майбутнім своєї території найбільше, на думку членів комісії, опікуються органи виконавчої влади та місцевого самоврядування Приазовського району. Відділ культури та туризму райдержадміністрації розробив туристичні маршрути, пов'язані з історією та культурою рідного краю, знайшов інвестора для впорядкування районного пляжу в селі Костянтинівна.

В ході перевірки було проведено міжгалузеві наради та вибірково здійснено огляд об'єктів туристично-рекреаційної інфраструктури. За результатами перевірки комісія засвідчила, що повсюди на приморських територіях оздоровчий сезон розпочато. Також внесено уточнення до обласного реєстру оздоровчих закладів у частині їх загальної чисельності та готовності прийняти відпочиваючих.

За результатами роботи комісії підготовлено відповідне протокольне доручення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також