Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області запроваджується «розумна» спеціалізація в пілотному режимі

11 вересня 2018 - 12:46

Запорізька область обрана  одним із трьох пілотних регіонів, де за підтримки Єврокомісії буде запроваджено новий підхід стратегічного планування – «Смарт-спеціалізація». З цією метою  в облдержадміністрації відбулася презентація та обговорення методики смарт-спеціалізацій Європейської Комісії.

Захід проведено за підтримки Генерального директорату «Спільний дослідницький центр» Єврокомісії та участю міжнародних експертів, а саме: представників  Європейської Комісії та Спільного дослідницького центру (JRC)  Моніки Матусяк та Фернандо Міріди, представника Європейської Комісії, DG NEAR  Дороти Прзулудської, а також експерта команди підтримки реформ Національної команди зі смарт-спеціалізацій Міністерства економічного розвитку і торгівлі України  Ніно Даменії.

У семінарі-тренінгу в якості слухачів взяли участь представники провідних підприємств області, бізнесу та наукового середовища області.

– На регіональному та національному рівнях ЄС розроблено 120 стратегій розумної спеціалізації. Вони представляють собою нову концепцію інноваційної політики на місцях та мають вирішальне значення для залучення інвестицій. Ця політика зосереджена на економічних перетвореннях, що базуються на знаннях, наукових досягненнях. І нам дуже приємно, що Запорізька область є одним із трьох регіонів країни, які обрані пілотними для участі у проекті ЄС з розробки смарт-спеціалізацій, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

Під час заходу також було презентовано аналіз економічного, інноваційного та наукового потенціалу Запорізької області, підготовленого Спільним дослідницьким центром ЄС, та визначено наступні кроки для імплементації підходу смарт-спеціалізацій у Запорізькій області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників