Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькому районі перевірено готовність служб до дій в умовах надзвичайних ситуацій

7 вересня 2018 - 13:44

У місті Запоріжжі та Запорізькому районі відбулися командно - штабні навчання цивільного захисту, під час яких були відпрацьовані дії органів управління міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту при загрозі та виникненні надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру.

Перед органами управління та силами цивільного захисту міста і району стояли завдання: перевірити готовність цих органів до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій; удосконалити практику та навички керівного складу, органів управління щодо організації проведення рятувальних та інших невідкладних робіт, а також у разі ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та захисту населення; спільно з’ясувати проблемні питання щодо реалізації вимог законодавчих та інших керівних документів з питань цивільного захисту і НС, а також в організації виконання завдань за призначенням та визначити основні напрямки роботи у цих сферах.

За легендою, у зв’язку з погіршенням погодних умов та проходженням циклону територією Запорізького району внаслідок дії буревію постраждали Біленьківська ОТГ, смт Кушугум та  смт Малокатеринівка Запорізького району. Шквалистий вітер з швидкістю близько 25 м/сек. завдав шкоди, а саме: у с. Біленьке частково зірвало дахи з 25 приватних будинків, будинку культури, школи та дитячого садка, Біленьківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, повалено дерева та знеструмленно все село; в смт Кушугум пошкоджено опори ЛЕП, без світла залишилися 30 приватних будинків, Кушугумська філія Запорізької центральної районної лікарні, будинок селищної ради, побито шифер; припинено рух автомобільного транспорту на ділянці Балабине-Малокатеринівка в районі с. Малокатеринівка у зв’язку з поваленням дерев та обірваниими лініями електромереж. У ході проходження циклону територією району пошкодження отримали 12 осіб, четверо з яких госпіталізовані у районну лікарню.

За іншою легендою, внаслідок порушень у технологічному процесі на першому енергоблоці Запорізької АЕС стався викид на висоту 30 метрів. Радіоактивна хмара випала на територію м. Запоріжжя та Запорізького району.

За третьою ввідною, на одному з подвір’їв у с. Біленьке виявлено захворювання свиней. Із семи свиней різновікових груп загинуло дві голови, до Управління Держпродспоживслужби в Запорізькому районі  власник звернувся лише після загибелі другої свині.

У ході навчань комісія здійснила виїзд на територію Широківської та Біленьківської сільських рад з метою перевірки готовності пунктів евакуації. За підсумками командно - штабних навчань проведено аналіз дій районних ланок, обговорено проблемні моменти, надано методичні рекомендації для усунення недоліків.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників