Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Преславський інтернат збільшує мережу ліжкомісць за підтримки міжнародних донорів

7 вересня 2018 - 12:49

Під час робочої поїздки до Приморського району голова облдержадміністрації Костянтин Бриль відвідав КУ «Преславський психоневрологічний інтернат» ЗОР. Тут він поспілкувався з колективом та перевірив хід ремонту приміщень закладу.

На теперішній час в інтернаті здійснюється капітальний ремонт  житлового корпусу та будівлі пральної в рамках проекту Українського фонду соціальних інвестицій, який фінансується коштом міжнародних донорів. Загальна сума рамкової угоди складає 8,2 млн. грн. Завершення проекту планувалося на травень 2018 року. Та з прийняттям рішення про виконання додаткових робіт введення в експлуатацію перенесено. Нині в закладі проводиться утеплення горища, встановлення протипожежної сигналізації та громовідводу. Введення в експлуатацію відремонтованих приміщень дозволить збільшити ліжкову мережу інтернату на 35 ліжко-місць.

Працівники закладу поінформували очільника регіону про низку інших проблемних питань. Зокрема, це стосується питань водопостачання, водовідведення та оновлення електромереж. За словами Костянтина Бриля, нині влада області працює над поступовим розв’язанням цих проблем.

- Сьогодні  хочу представити колективу нового керівника закладу, якого було призначено на останній сесії облради. Найближчим часом директор Преславського психоневрологічного інтернату  Микола Холод офіційно приступить до виконання своїх обов’язків. Упевнений, що спільними зусиллями  обласної і місцевої влади, за підтримки іноземних партнерів та вашої активності і небайдужості всі питання поступово будуть вирішені. Тим паче, що ваш чудовий колектив у 170 людей опікується понад  300 вихованцями. Щиро дякую вам за вашу непросту роботу, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова, в інтернаті розгорнуто 310 ліжко-місць. За станом на 05.09.2018 тут перебуває 307 осіб, із них 187 чоловіків та 120 жінок. Ліжково-хворих - 46, з пониженою активністю – 100 осіб. Для обслуговування підопічних штатним розписом установи передбачено 173,5 штатних одиниці, у т.ч. 100,5  од. медичного персоналу.

До інтернату приймаються на державне утримання психічно хворі жінки та чоловіки, які досягли пенсійного віку, та інваліди з психоневрологічними захворюваннями  старше 18 років, які за станом здоров'я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги та яким не протипоказане перебування в інтернаті  незалежно від наявності батьків або родичів, зобов'язаних їх утримувати.

Для підопічних створено всі умови. Загальна житлова площа  інтернату становить 2594 кв.м. Будівлі опалюються автономною твердопаливною котельнею, гаряче водопостачання забезпечується газовою котельнею, питна вода привізна, передбачено аварійне електропостачання. Проживають підопічні у чотирьох житлових корпусах, функціонує їдальня, медпункт, банно-пральний комбінат, клуб. У підсобному господарстві  інтернату обробляється 192 га землі, для харчування підопічних вирощується  104 голови свиней, 50 голів ВРХ, 91 вівця, є фруктовий сад на 715 дерев,  250 кущів виноградника.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників