Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємство «Агропристань» громадської організації інвалідів завдяки фінансовій допомозі зможе вдвічі збільшити виробництво

5 вересня 2018 - 13:41

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулося засідання регіональної комісії з питань діяльності підприємств та громадських організацій осіб з інвалідністю у Запорізькій області.

На комісію надійшла заява підприємства «Агропристань» Всеукраїнської громадської організації інвалідів «ВЕЛІД», яке звернулося за фінансовою допомогою на безповоротній основі за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів у сумі 2 млн. 900 тис. грн. на технічне переоснащення виробництва з метою створення додаткових 12 робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

За словами керівника підприємства Альони Мельник, технічне переоснащення виробництва  є вирішальним у подальшому  існуванні підприємства, оскільки без запровадження та сертифікації системи безпечності харчової продукції  відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» виробництво продукції неможливе.

Підприємство «Агропристань» є виробником соняшникової олії, пластикових пляшок, здійснює фасування, наклеювання етикеток, видування пляшок. Наразі на підприємстві працює 12 осіб, з них 11 - з інвалідністю.

Фінансова допомоги необхідна підприємству для технічного переоснащення виробництва з метою виконання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», який зобов’язує підприємства харчової промисловості привести систему харчової безпеки на підприємстві до рівня європейських стандартів  шляхом упровадження системи безпечності харчової продукції НАССР та проходження обов’язкової сертифікації виробництва харчових продуктів згідно з вимогами стандартів якості ISO22000. Крім цього, завдяки технічному переоснащенню  підприємство може додатково створити 12 робочих місць для осіб з інвалідністю з подальшим їх навчанням новим професійним навичкам, що у свою чергу дозволить вдвічі збільшити  обсяги виробництва.

За підсумками обговорення питання члени комісії вирішили рекомендувати голові обласної державної адміністрації надати висновок-пропозицію Міністерству соціальної політики України щодо доцільності надання підприємству «Агропристань» Всеукраїнської громадської організації інвалідів «ВЕЛІД» фінансової допомоги на безповоротній основі за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції